Detail info
Close

Kráľ Lear, William Shakespeare

Kráľ Lear, William Shakespeare

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum konania: 24.1.2011 o 19.00 h
Miesto konania: Mestské Divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava
Vstupné:  9 €, 7 €

Divadlo Andreja Bagara, Nitra
Réžia: Ondrej Spišák
Hrajú: Marián Geišberg a. h., Ivan Vojtek st., Milan Ondrík , Martin Nahálka , Miloslav Kráľ a. h., Branislav Matuščin a ďalší
Veľká postava shakespearovskej tvorby Kráľ Lear je tak trochu rozprávka, ale aj jedno  z najväčších podobenstiev o ľudskom údele vo svetovej literatúre. Obľúbený vladár zostarol, a preto sa  rozhodol, že svoje žezlo a vládu odovzdá jednej zo svojich troch dcér. Vyzval všetky, aby slovami vyjadrili svoju lásku k otcovi. Najmladšia dcéra Kordélia  nedokázala slovami vyjadriť to, čo v duši cítila. Kráľ si to neuvedomil, a tak dcéru vyhnal z krajiny…  Veľká dráma aj dilema, polemika so smrťou aj so životom, sumár prežitého – cennej ľudskej skúsenosti. Strhujúce scénické podobenstvo aj dramatický veľkopríbeh. Osudová predurčenosť konania postáv, ich vzájomné strety, pády, ale aj výhry.Výzva pre divákov, aby zažili okamihy javiskovej mágie a prežili v divadle obyčajné ľudské šťastie, pochybnosti, ale aj lásku, zradu, dôveru.
www.mestskedivadlo.sk
Ticketportal nezodpovedá za zmenu v hereckom obsadení. Zmena programu vyhradená.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top