Detail info
Close

PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE

PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

28.4.  20:00  PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE
štvrtok  a hudobný hosť: KOSA Z NOSA vstupné: predpredaj 6 €
     v deň koncertu 8 €

The Plastic People of the Universe (PPU) je legendárna pražská undergroundová skupina, ktorá patrila medzi hlavných predstaviteľov česko-slovenského undergroundového hnutia v období totality medzi rokmi 1968 až 1989. Táto avantgardná skupina sa ocitala spočiatku nedobrovoľne v opozícii proti komunistickému režimu v Česko-Slovensku a vzhľadom k svojmu nekonformnému vystupovaniu často zažívala perzekúcie a väznenie.
Český undergourd si tento rok pripomína hneď dve výročia – v januári uplynulo 10 rokov od úmrtia Mejlu Hlavsu a v marci by tento výnimočný človek oslávil svoje nedožité šesťdesiatiny, takže koncert v Bratislave bude aj spomienkou na jedného zo zakladajúcich členov skupiny.
O podporu sa postará slovenská skupina Kosa z nosa, ktorá je podľa kritikov na slovenskej scéne raritou - stala sa legendárnou len vďaka koncertovaniu. Jej skladby ako Rozdiel, Hryzni či Rieka si nôtia priaznivci alternatívneho rocku už od začiatku 90. rokov, skupina však stále nemá na konte ani jeden album - čo sa má onedlo zmeniť.
Vo svojich začiatkoch sa skupina orientovala na punk rock, i keď v súčasnosti nazýva hudbu, ktorú hrá "obyčajnými pesničkami". 
   



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top