Dívčí válka

Dátum/Date: 11.06.2012 , o 19.00 hod.
Miesto konania/Place of event: Dom kultúry Ružinov, Veľká sála

Dátum/Date: 12.06.2012 , o 19.00 hod.
Miesto konania/Place of event: Dom armády Trenčín

Popis/Description:

Toto legendárne predstavenie s novými a mladými tvárami je plné energie a radosti.
Jediným cieľom tohto predstavenia je baviť!

Hrajú :
Miluše Bittnerová
Jindra Kriegel
Miroslav Šimůnek
Tomáš Krejčíř
Václav Upír Krejčí
Petr Jablonsk
Veronika Nová
Dominika Kadlčková

a ďalšie ...

Legendárna komédia F.R. Čecha -  Dívčí válka, ktorá výrazne omladla v novom spracovaní, úspešne ťahá po českých a moravských pódiách. Aby bolo jasné, že sa jedná o nové spracovanie má za titulom pomlčku a sebavedomú poznámku nová éra. Divadlo Artur vychádza vo svojom spracovaní z verzie originálneho súboru z 90 rokov minulého storočia a pridalo vlastné nápady a štýl. Tým sa jasne líši od dnešného poňatie súboru FR Čecha. Česká divadelná scéna má síce dve profesionálne verzie, avšak každá je iná. Pôvodne je postavená na osobnosti Ringa a na čo vsádza Divadlo Artur vo svojom poňatí, je otázka pre principála divadla Jindra Kriegla. "Vsadili sme na dravosť, energiu, radosť a krásu mladosti a na druhej strane na skúsenosti a vyhranost. Takže na javisku divák uvidí Miss Playboy, alebo jednu z piatich najkrajších dievčat sveta (Barbora Mottlová, Dominika Kadlčková). Je úžasné, že tak krásne kolegyne sú obdarené aj talentom hereckým. A pokiaľ ide o zrelosť a skúsenosti je tu Upír  rejčí. Ten je často vzhľadom k svojmu veku terčom vtipov, ale berie to z nadhľadom a dokáže nám pekn oplatiť. Do súboru zapadol skvele a je pre nás studnicou nápadov a skúseností. Nadhľad a istota je poznať z každého jeho slová, a dvojrolu vojen a Častavy si užíva."


Plné sály aplaudujících divákov dokazujú, že zámer Divadlá Artur je správny. Beznádejne vypredaná predstavenie na hrade Kost, zámku v Chlumca a dokonca 2x počas pol roka v Jihlave sú toho dôkazom. Nové spracovanie priťahuje aj pozornosť agentúr, ktoré obsadzujú hercov do filmov a seriálov. Kto veľa prekvapil agentmi je Miroslav Šimůnek, ktorý hrá v Dievčenské vojne panike Ctirad. "Mali Mirka zaškatulkovaného ako pekného charakterného herca, princa z rozprávok, ale on je prekvapil svojim komediálnym talentom, takže si Mirka musí pridať aj do kolónky komici." Dodáva s úsmevom principal, Jindra Kriegel. Ten na základel  úlohy kniežaťa Přemysla dostal rolu v seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade a Ulice. Evidentne šťastnú ruku má Divadlo Artur pri výbere ďalších hercov a ich obsadenie. Rolu siláckého Bivoje  lternujú herec a moderátor Tomáš Krejčíř, alebo Doktor od Jazera hrochov Jaroslav Šmíd, ktorý dokáže zahrať aj Božského Lumíra. Práve slovanský spevák Lumír je snáď životná rola herca a imitátora Petra Jablonského. V predstavení samozrejme musí dôjsť na jeho skvelé imitátorské schopnosti, takže budete počuť Luďka Sobotu, Karla Gotta, Honzu Nedvěda, Miloša Zemana a ďalšie. Koľko ich bude, vraj záleží na tom, ako budú diváci tlieskať . Zostavu skvele dopĺňa aj vrchná sestra zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade Miluše Bittnerová. V ďalších ženských úlohách sa alternujú krásne herečky ako Tereza Šefrnová, Veronika Nová, alebo Klára Jandová.

Sám Ringo Čech posvätil toto nové profesionálne spracovanie autorským súhlasom.  Skvelý Ringův humor, geniálny text a hravosť a krása mladosti, to je veľmi chutný koktail, ktorý je pre Vás namiešané.

Vstupenky na podujatie Dívčí válka už v predaji!

Top