KONCERT V PERLE POHRONIA

KONCERT V PERLE POHRONIA

Dátum/Date: 23.08.2015 o 17:00
Miesto konania/Place of event: Kostol sv. Benedikta opáta a Panny Márie, Hronský Beňadik

Popis/Description:

KONCERT V PERLE POHRONIA
Slovenský spevácky zbor ADOREMUS prichádza v nedeľu 23. augusta 2015 o 17:00 do jedného z najstarších benediktínskych kláštorov na Slovensku, národnej kultúrnej pamiatky – perly Pohronia – kostola sv. Benedikta opáta a Panny Márie v Hronskom Beňadiku, aby sa pod vedením dirigenta Dušana Billa predstavil v programe "Cantate Domino" cirkevnými zborovými skladbami rôznych štýlových období európskej klasickej hudobnej tradície so zreteľom na skvosty renesancie – skladby starých majstrov vokálnej polyfónie. ADOREMUS uvedie diela ozajstných velikánov chrámovej hudby (Giovanni Pierluigi da Palestrina, Josquin Despréz,Tomas Luis de Victoria, Jacobus Gallus). V programe koncertu nebudú chýbať ani diela skladateľov súčasnej cirkevnej hudby (Arvo Pärt , Alfred Schnittke, Antonín Tučapský, Vladimír Godár), ako i spevy z prvého slovenského kancionálu Cantus Catholici, ktorý právom patrí k pokladom nášho kultúrneho dedičstva.

Známe celoslovenské vokálne teleso dramaturgicky zamerané na sakrálnu hudbu – ADOREMUS už viac ako dvadsať rokov doma a vo svete šíri duchovnú hudbu, odovzdáva jej hlboké posolstvo.

Sakrálna hudba doby minulej i dnešnej interpretovaná v autentickom, monumentálnom sakrálnom priestore gotickej architektúry ponúka nevšedný, jedinečný umelecký zážitok.

Vstupné/Entry: 5,00 EUR / voľné sedenie
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie KONCERT V PERLE POHRONIA
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top