ZLATÁ TRETRA OSTRAVA 2009 - OSTRAVA GOLDEN SPIKE 2009

Prídite sa pozrieť na ZLATÚ TRETRU OSTRAVA 2009  na USAINA BOLTA!!!!

Populárna Zlatá tretra je najkvalitnejšia športová akcia, ktorá sa každý rok uskutočňuje v Českej republike. Začiatok hlavného programu bol presunutý na 17.45 hod. (predprogram od 15.00 hod.) a koniec mítingu je očakávaný do 20.30 hod. Na úvod zaspieva českú hymnu Ewa Farna, ktorá vystúpi so svojím hitom aj na záver celého mítingu.

 Neuveriteľný zážitok sľubuje posledná disciplína. Pred štartom závodu na 100 m totiž do blokov zaklakne jeden z najlepších športovcov minulého roka a najväčšia hviezda súčasnej svetovej atletiky Usain Bolt.

Jamajský šprintér získal na olympijských hrách v Pekingu 2008 tri zlaté medaily - v behu na 100 m, na 200 m a aj v štafete na 4x100 m. Navyšše všetky vo svetových rekordoch! Ním vytvorené historické maximum v najkratšom šprinte má teraz hodnotu 9, 69 s a na dvestovke posunul hodnotu rekordu na 19,3 s. " Ostrava patrí k mojím obľúbeným mítingom. Rád by som tam divákom pripomenul niečo z Pekingu. Pokiaľ budem mať formu, môže sa stať čokoľvek," nevylúčil na najkratšej trati ani pokus o svetový rekord.

Usain Bolt však nebude tento rok v Ostrave jediným držiteľom unikátneho double v podobe označenia "svetový rekordman a olympijský víťaz".

Na "miesto činu" sa po roku vracia aj Dayron Robles. Práve z ostravského štadióna sa minulý rok rozletela do sveta šokujúca správa - že kubánsky atlét vytvoril v behu na 110 m prekážok svetový rekord v hodnote 12,87 s. K českému rekordu vytiahol Petra Svobodu. Ten ho na Zlatej tretre Ostrava vyzve tento rok opäť, ale už ako bronzový medailista z tohtoročných halových majstrovstiev Európy v Turíne.

Tretie predstavenie v podaní držiteľky svetového rekordu a olympijského zlata bude mať českú príchuť. Oštepárka Barbora Špotákova sa určite pokúsi posunúť vyššie vo výsledkovej listine v porovnaní s minulým rokom, kedy skončila v Ostrave druhá. Naviac, v repríze emotívneho pekingského finále si zmerá sily so striebornou medailistkou z olympijských hier Marií Abakumovovou z Ruska a Nemkou Christiane Obergfollovou.

Pamela Jelimová, ktorá sa predstaví ako hviezda behu na 800 m, ktorá už olympijské zlato doma má, ale k svetovému rekordu jej stále chýba pár sekúnd.

Že už to stačí?? NESTAČÍ!! Organizátori Zlatej Tretry Ostrava pripravili ďalší bonbónik.

Bronzový olympionik a líder svetových tabuliek v behu na 3 000 m v prekážkach Paul Kipsiele Koech sa pokúsi prekonať doterajší rekord mítingu krajana Wilsona Boita Kipketera.

Rovnako ako minulý rok sa nad prekážkami predstaví smoliarka minuloročných olympijských hier, kde ako najväčší favorit zakopla vo finále o prekážku a skončila siedma Lolo Jonesová, ktorá si zmeria sily s českou striebornou medailistkou z halových majstrovstiev Európy  Luciou Škrobákovou.

A kto vie, či sa tento rok nebude vo výškarskom sektore Chorvátka Blanka Vlašičová pokúšať prekonať svetový rekord Stefky Kostadinovovej (209cm)?

Už v predprograme sa etiópčanka Dire Tuneová pokúsi zlepšiť vlastný svetový rekor na jednu hodinu.

Zo slovenských atlétov nebude chýbať špička ako Lucia Klocová a Jozef Repčík na 800 m a Jana Veďáková v diaľke s Miriam Bobkovou na 100 m prekážok.

Prídite diváckou kulisou podporiť Zlatú tretru, ktorej televízny prenos sa vysiela vo viac ako sto krajinách celého sveta.

Vstupenky si môžete zakúpiť na všetkých predajných miestach Ticketportalu. 

 

 

Top