PLJUŠČENKO JEVGENIJ - ICE OLYMPIC TOUR

Dátum/Date, Miesto konania/Place of performance:
12.4.2010 o 19:00 hod., Zimný štadión V. Dzurillu, Bratislava
13.4.2010 o 19:00 hod., Steel Aréna,  Košice
Cena/Price:  od 17EUR/512, 14,-Sk

Ako malý chlapec bol často chorý, a preto sa rodina čoskoro presťahovala do Volgogradu, kde je miernejšia klíma. Keď mal 4 roky stál poprvýkrát na korčuliach.
Na zimnej Olympiáde 2002 Pľuščenko pokazil svoji kombiáciu štvoritého skoku s trojitým a skončil štvrtý po krátkom programe. Korčuľoval silný voľný program na Carmen a umiestnil sa na druhom mieste.
Keď bol Yagudin nútený odísť z amatérskeho ľadu, Pľuščenko vyhrat väčšinu súťaží, na ktorých sa zúčastnil v nasledujúcich rokoch. Len dvakrát sa umiestnil na druhom mieste.
V roku 2005 musel po krátkom programe odstúpiť z Majstrovstiev Sveta, kvôli chorobe a potom sa už nezúčastnil Grand Prix Final.
Pľuščenko bol jednoznačným favoritom olympiády v Turine. Po tom ako sa všetci jeho súperi zosypali a takmer ani jeden neodjazdil svoje programy bez pádu, jedine Jevgenij prišiel akoby sa nič nedialo.
Po olympiáde si dal pauzu od súťaženia a chodí len po rôznych exhibíciách. Po dvoch rokoch pauzy, kedy musel podstúpiť nevyhnutnú operáciu kolena, konečne oznámil, že sa oficiálne vracia a začal naplno trénovať. Momentálne začal tréning, aby sa mohol vrátiť na amatérsky ľad v nasledujúcej sezóne. December 2009 bude v znamení majstrovstiev Ruskej Federácie v januári 2010 sa pokúsi o titul majstra Europy a vo februári 2010 už bude boj o víťazstvo na Zimnej Olympiáde. Ak by zvíťazil, bude to po prvýkrát, keď krasokorčuliar vyhrá po druhýkrát OH.
                                         Vstupenky na ICE OLYMPIC TOUR JEVGENIJ PLJUŠČENKO

Top