Predstavenia MDPOH

Program FEBRUÁR
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Mrchy aneb řekni mi pravdu o své lásce
5.2.2010 o 19.00 h

Intimní divadlo Bláhové Dáši, Praha
Réžia: Irena Žantovská
Hrajú: Dana Batulková, Dáša Bláhová, Nina Divíšková, Lenka Skopalová
O svete žien, samozrejme plnom mužov. V každej žene sa bije anjel a potvora, čistota i intrigánstvo... Hra je o nevyhnutnosti, ale aj náročnosti súžitia s mužmi. Pretože iba v spojení - muž a žena - vzniká celý človek. I keď to niekedy vyvoláva požiar.

Velká zebra aneb jak že se to jmenujete?
7.2.2010 o 19.00 h
Jacques Bricaire, Maurice Lassayques
Divadlo Palace, Praha
Réžia: Petr Palouš
Hrajú: Ondřej Vetchý, Kateřina Hrachovcová - Herčíková / Jitka Ježková, Jaromír Dulava, Jana Janěková ml. / Dana Černá / Kamila Špráchalová, Martina Hudečková / Dagmar Čárová, Zdeněk Vencl / Otmar Brancuzský / Petr Čtvrtníček
Situačná komédia Veľká zebra je postavená na neobvyklej zápletke. Christian vydrží s každou ženou iba chvíľu a pre svoje  zmiznutie využíva osvedčený trik. Musí však improvizovať, keďže sa zhodou okolností stretáva so svojimi „vdovami“ i novou snúbenicou. Podarí sa mu túto situáciu zvládnuť?

Kosa
18.2.2010 o 19.00 h
Divadelní spolek Frída, Brno
Scenár a réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Božidara Turzonovová, Martin Trnavský  a Radim Novák
V skvelej komédii exceluje Božidara Turzonovová spolu s českými hercami - Radimom Novákom a Martinom Trnavským. Príbeh sa odohráva počas Vianoc, kedy jedného večera navštívi starého mládenca v jeho byte nečakaná návšteva - muž v maske, ktorý sa vydáva za Smrť.
Množstvo humorných situácií, bravúrne herecké výkony a živá jazzová kapela sľubujú vynikajúci umelecký zážitok!

Vše o ženách
20.2.2010 o 19.00 h
Miro Gavran
Réžia: Jana Janěková
Studio Dva, Praha
Hrajú: Jitka Schneiderová, Anna Šišková, Jana Krausová, Michal Slaný / Ján Jackuliak
Komédia o mužoch, ktorí sa domnievajú, že všetko vedia...a to nielen o ženách!
Je príležitosťou pre tri skvelé herečky, z ktorých každá sa predstaví v piatich rolách a to všetko v rytme songov 60.rokov 20. storočia.

O psíčkovi a mačičke
21.2.2010 o 15.00 h
Josef Čapek
Adaptácia a réžia: Ondrej Spišák
Staré divadlo Nitra
Scéna, kostýmy a bábky: Mária Žilíková
Hrajú: Katarína Petrusová, Miloš Kusenda, Ivan Gontko
„To bolo vtedy, keď psíček a mačička ešte spolu gazdovali”. Takto začína dnes už legendárna, veselá a hravá knižka Josefa Čapka, ktorú napísal a nakreslil v roku 1929 a ktorá vychováva a zabáva celé generácie detí už viac ako 80 rokov. Známe príbehy a dobrodružstvá o tom ako psíček a mačička umývali dlážku, piekli tortu na meniny a mnohé ďalšie môžete teraz vidieť vo fantastickom divadelnom spracovaní!
Pre deti od 3 rokov.

Polylogue
22.2.2010 o 19.00 h

Divadlo P.A.T. Prievidza
Scenár a réžia: Sláva Daubnerová
Hrajú: Robert Roth, Emil Píš, Sláva Daubnerová
Divadelná adaptácia románu Jona Fosseho Melanchólia rozoberá osud outsidera a mentálne narušeného človeka Larsa Herterviga, ktorého diela dnes visia v Národnej galérii v Oslo. Fiktívna sonda do vnútorného sveta tohto nórskeho maliara, krajinkára žijúceho v 19. storočí, pátra po udalostiach a príčinách, ktoré viedli k jeho duševnému utrpeniu. Inscenácia ponúka fascinujúci záznam roztrieštených myšlienok umelca pred a po duševnej kríze, neschopnosť tvoriť a nenaplnený emocionálny vzťah s mladučkou Helenou .

 Sluha dvou pánů
25.2.2010 o 19.00 h
Carlo Goldoni         
Městské divadlo Brno
Réžia: Zdeněk Černín
Hrajú: Martin Havelka, Ladislav Kolář, Pavla Vitázková, Zdeněk Junák, Evelína Kachlířová, Michal Nevěčný, Zdena Herfortová a ďaľší
Veselý príbeh s milostnou zápletkou ironicky vyvracia príslovie o tom, že "nemožno slúžiť dvom pánom naraz". Režisér Zdeněk Černín, spoločne so scénografom Janom Duškom,posunuli Goldoniho dielo k súčasnosti. Romantika je nahradená erotikou, úsmevný preklad  doplnený o šteklivé a veselé repliky,  dedinská  dômyselnosť hlavného hrdinu je vyhrotená jeho drzosťou… Celá inscenácia je  hereckým koncertom sluhu Truffaldina - Martina Havelku, ktorý na scéne rozpúta nielen uragán svojho hereckého umenia, ale predvedie aj svoje žonglérske a cirkusové umenie. Za svoj mimoriadny výkon bol nominovaný na prestížnu Cenu Thálie v oblasti činohry.

www.mestskedivadlo.sk

Vstupenky na všetky predstavenia Mestského Divadla P.O. Hviezdoslava

Top