Jean Michel Jarre – BEST OF Live

Jean Michel Jarre opäť na Slovensku !

Dátum: 27.5. 2010 o 19:00hod
Miesto: NTC Bratislava
Cena: od39€ (1174,90SK)

Blíži sa koncertné prekvapenie tohtoročnej jari. Na Slovensko sa po dvoch rokoch opäť vracia legendárny francúzsky multiinštrumentalista a priekopník elektronickej hudby Jean Michel Jarre. V rámci turné “World tour 2010” usporiada až dva koncerty na Slovensku. Prvý koncert bude vo štvrtok 27. mája 2010 v bratislavskej Sibmac NTC Aréne a druhý koncert na nasledujúci deň v piatok 28. mája 2010 v košickej Steel Aréne.
Na koncertoch predstaví hudobník svoje najznámejšie skladby. Farebná laserová šou vytvorí na javisku akúsi hudobnú katedrálu plnú svetiel a interpret sľúbil aj 3D projekciu. Koncerty sú venované pocte skladateľovho už zosnulého osobného priateľa  a spisovateľa sci-fi literatúry Sira Arthura C. Clarka, ktorý bol inšpirovaný hudbou Jeana Michela pri písaní slavného diela Druhá vesmírna odysea 2010. Interprét po prvýkrát použije na Slovensku aj laserovú harfu na ktorej aj bude hrať.
Jean Michel sa veľmi teší na Slovensko. Ako sám povedal, pred dvoma rokmi bol milo prekvapený slovenskou pohostinnosťou a kultúrou. Mesto Bratislava mu pripomínala jeho rodný Lyon a v Košiciach bol očarený príslovečným temperamentom východniarov. Práve v Bratislave súkromne navštívil jednu z francúzskych palacinkárni, ktorá patrí medzi tie najlepšie, aké pozná z ciest po svete. Samozrejme, mimo tých vo Francúzsku. Jean Michel je zberateľom hudobných nástrojov, starých radii, veteránov, hodiniek či iných suvenírov z ciest. Vo svojom nahrávacom štúdiu má slovenskú fujaru ktorú dostal ako dar pred 8 rokmi od slovenských fanúšikov. Pred dvoma rokmi sa jeho zbierka rozrástla aj o slovenskú pastierskú píšťalu či pravú zbojnícku valašku.

Jean Michel Jarre predal vyše 85 miliónov albumov. Inšpiroval veľké množstvo elektronických hudobníkov. Usporiadal vyše stovky koncertov na celom svete. Je držiteľom Guinessovho rekordu za najväčší usporiadaný koncert z roku 1997, keď na jeho koncert prišlo vyše 3,5 milióna divákov v Moskve. Je Veľvyslancom dobrej vôle pri UNESCO.

Organizátorom koncertu na Slovensku je agentúra “EPG Production a.s.”, ktorá na Slovensku organizovala aj prvé dva koncerty J.M.Jarrea, ale aj koncerty Scorpions 2007 a 2009, Gipsy Kings, Nightwish, Alice Cooper, Chris Norman alebo posledne Europe a Eros Ramazzotti.

Lístky/tickets na podujatie Jean Michel Jarre – BEST OF Live 27.5. 210 už v predaji!

Top