Bratislavská komorná gitara 2010

7. apríla 2010 o 19.00 h - CC Centrum, Bratislava
Marek Długosz, gitara /PL/
Recital Hommage a Chopin s gitarovými skladbami inšpirovanými hudbou Fryderyka Chopina od viedenskej premiéry roku 2002 predstavil tento známy gitarista z Wrocławi publiku v mestách mnohých krajín (Moskva, Rím, Praha, Bukurešť, Vilnius, Ľubľana, Dubrovník, Bejrút, Nikózia a Lyon). Roku 2005 vydal CD album s týmto repertoárom.


8. apríla 2010 o 19.00 h - Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava
Roman Patkoló, kontrabas (Slovensko)
Slovenský rodák, dnes jeden z najlepších kontrabasistov sveta. Koncertoval v mnohých významných koncertných sálach. Je členom svetoznámeho kontrabasového kvarteta BASSIONA AMOROSA. Koncertoval napr. aj s Maximom Vengerovom, Annie-Sophie Mutter a ďalšími významnými umelcami. Patkoló je profesorom na Hochschule für Musik und Theater v Mníchove.

Miriam Rodriguez Brüllová, gitara (Slovensko)
Známa gitaristka reprezentujúca Slovensko na mnohých významných koncertných pódiách v zahraničí (Konzerthaus Berlín, Rudolfinum Praha ...). Koncertovala hlavne v zahraničí s viacerými symfonickými orchestrami. Intenzívne sa venuje aj komornej hre s domácimi i zahraničnými špičkovými hudobníkmi.

Maroš Klátik, klavír (Slovensko)
Mladý, mimoriadne talentovaný klavirista, víťaz viacerých medzinárodných klavírnych súťaží. Ako sólista a komorný hráč koncertoval v mnohých krajinách Európy a USA. Spolupracuje s poprednými sólistami SND. Venuje sa tiež pedagogickej činnosti na Konzervatóriu v Bratislave.

9. apríla 2010 o 19.00 h - Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava
Łukasz Kuropaczewski, gitara (Poľsko)
Hral takmer vo všetkých štátoch Európy, USA, Kanade, Južnej Amerike a Japonsku. Vystúpil so sólovými recitálmi v takých známych koncertných sálach, akými sú London’s Royal Festival Hall, Concertgebouw v Amsterdame, National Philharmony Hall a National Radio Hall vo Varšave a Carnegie Hall v New Yorku.


10. apríla 2010 o 19.00 h - CC Centrum, Bratislava
Adriano del Sal, gitara /Taliansko/
Víťaz najvýznamnejších svetových gitarových sútaží, získal celkom 12 prvých cien. Je hosťom najväčších gitarových festivalov. Jedna z najuznávanejších osobností gitarového sveta, David Russell, o ňom vyhlásil, že ho považuje za jedného z najlepších súčasných mladých gitaristov sveta.


11. apríla 2010 o 19.00 h - CC Centrum, Bratislava
Los Ungaros
- Lajos Horváth, gitara /Maďarsko/
- Gonzalo Manrique, gitara /Peru/
- László Szabó, gitara a basová gitara /Maďarsko/
Trio založili traja mladí gitaristi, Lajos Horváth a László Szabó z Maďarska a Gonzalo Manrique z Peru. Jeho členovia sú nielen virtuóznymi gitaristami, ale aj umelcami s veľkou senzitivitou, ktorých hudobná spolupráca je delikátna a vždy dobre harmonizovaná./ /Los Ungaros ponúka fascinujúci, virtuózny a mnohotvárny koncertný program.

Vstupenky na Medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara

Top