ČECHOMOR VIAMONT DSP TRAIN TOUR 2010

ČECHOMOR BUDE KONCERTOVAŤ NA ŽELEZNIČNÝCH STANICIACH UŽ KONCOM AUGUSTA !

Česká hudobná skupina Čechomor absolvuje koncom leta jedinečné turné po Slovensku. V rámci Viamont DSP Train Tour 2010 sa predstaví na železničných staniciach v piatich slovenských mestách. Šnúra štartuje 24. augusta vystúpením v Banskej Bystrici, nasleduje Ružomberok, Humenné, Košice a celé to ukončí koncert 1. septembra v Bratislave.
„Vlakové turné“ nie je u skupiny Čechomor žiadnou novinkou. Už v roku 2006 absolvovali svoju prvú železničnú šnúru nazvanú Vlak Tour po celých Čechách. Zaujímavosťou je, že  skupina pritom využíva svoju vlastnú lokomotívu s názvom Čechomor a celé turné absolvuje doslova vo vlaku. Člen skupiny Karel Holas: "Vo vlaku sa presúvame na každý koncert, spíme v ňom aj sa stravujeme, po príchode na miesto koncertu jednoducho priamo na nákladnom vozni postavíme kryté pódium…Aj samotný príchod a odchod kapely z koncertu bude myslím pre fanúšikov zaujímavým prekvapením… ".
Kvôli turné musel byť dokonca upravený železničný grafikon, samozrejmosťou sú výluky na niektorých koľajách železničných staníc. Samotné koncerty budú prebiehať v jednotlivých mestách priamo v nákladnej časti železničnej stanice, takže cestujúci sa nemusia obávať, žeby bola ich vlaková stanica uzavretá.
„Turné sice prebieha takmer za plnej železničnej prevádzky, prechádzajúce vlaky v okolí koncertu však koncert určite nerušia - práve naopak, len dotvárajú jedinečný zážitok z tohoto turné. Samozrejmosťou je ohradenie priestoru koncertu a dohľad bezpečnostnej služby, aby sme dodržali požadovanú bezpečnosť na nie veľmi tradičnom mieste koncertu “ doplnil za usporiadajúcu agentúru DUNA Dušan Drobný.
Vlakové turné Čechomoru je doslova exkluzívnym zážitkom. Jediným ďalším známym hudobníkom, ktorý zrealizoval podobný nápad, bol Manu Chao. Ten sa v deväťdesiatych rokoch vydal so svojou skupinou Mano Negra vlakom do vnútrozemia Kolumbie.
Čechomor bude po slovenských železničných staniciach doprevádzať aj skupina Heľenine oči, hosťom na koncertoch v Košiciach a Bratislave bude ešte navyše skupina Drišľak.

ČECHOMOR VIAMONT DSP TRAIN TOUR 2010
24.08.2010 - Banská Bystrica | Železničná stanica - začiatok o 20:00 h
26.08.2010 - Ružomberok | Železničná stanica - začiatok o 20:00 h
28.08.2010 - Humenné | Železničná stanica - začiatok o 20:00 h
30.08.2010 - Košice | Palackého ulica - začiatok o 19:00 h
01.09.2010 - Bratislava | Filiálka - začiatok o 17:00 h

Vstupenky / Tickets na koncerty ČECHOMOR

Top