RECOIL SELECTED – ALAN WILDER & PAUL KENDALL

Recoil v Bratislave   

Recoil je projekt Alana Wildera, exčlena Depeche Mode. Projekt Recoil sa zrodil ešte v roku 1986, ako dvoj-trackové experimentálne EP, no čoskoro nasledoval album 'Hydrology'  z roku 1988, a následne 'Bloodline' z roku 1991. Hosťujúcimi vokalistami boli:  Douglas McCarthy (Nitzer Ebb), Toni Halliday (The Curve) a Moby.

Po odchode z DM v roku 1996, začal Alan pracovať vo vlastnom štúdiu ('The Thin Line') kde postupne spoločne vytváral znervózňujúce skóre, ktoré sa nakoniec ukázali na ďalšom albume Recoil 'Unsound Methods'. K spolupráci boli prizvaní: Maggie Estep, Siobhan Lynch, Hildia Campbell (vokalistka z albumu DM "Songs Of Faith And Devotion") a opätovne Douglas McCarthy. Album je viac v organickom štýle, kde sú začlenené všemožné hudobné žánre od trip-hopu až ku gospelu spracované formou posadnutosti vo všetkých jej prejavoch. V roku 2000 uviedol Recoil album 'Liquid', ktorý tentokrát využil jedinečné kvality medzinárodne uznávaných umelcov ako je speváčka Diamanda Galas, gospelový speváci The Golden Gate Jubilee Quartet, a umelci hovoreného slova Nicole Blackman a Samantha Coerbell z New Yorku.

Po 6 ročnej pauze od nahrávania sa Alan vrátil v roko 2007 s 5-tym štúdiovým albumom od recoil nazvaným „subHuman“. V roku 2010 prišlo vydanie 'Selected!' - Recoil, zbrusu nová kolekcia klasických skladieb, ktorému je toto aktuálne turné podporou. 'Selected' je k dispozícii buď ako download, alebo ako 1CD alebo 2CD edícia. 2CD ponúka mnoho nových remixov a alternatívnych verzií, vybranými a upravenými duom Alan Wilder a Paul Kendall.

selected.recoil.co.uk
blog.recoil.co.uk/events
www.facebook.recoil.co.uk
www.twitter.com/recoilofficial
www.myspace.com/recoil
www.majestic.sk
www.openrock.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie RECOIL SELECTED – ALAN WILDER & PAUL KENDALL

Top