Festivalu nového cirkusu Cirkul´art

Festivalu nového cirkusu Cirkul´art spája divadlo a moderný cirkus. Od 19. do 22. mája môžu diváci v rozkvitnutej Medickej záhrade aj vďaka účasti Bolka Polívku, Vile Walla či Larsa Gregersena zažiť noblesné cirkusové emócie umelcov z 15 krajín sveta. Návštevníci festivalu by si nemali nechať ujsť príležitosť vidieť okrem iného predstavenie Zoo, ktoré získalo ocenenie MAX Awards 2010 za najlepšie detské predstavenie Španielska. Ľudí s umeleckým cítením iste poteší české divadlo T.E.J.P. s predstavením On-Air alebo japonská dvojica Witty Look, ktorá figuruje v širšej databáze slávneho Cirque du Soleil. Bombónikom festivalu bude rozhodne show vzdušných akrobatov Paki Paya a zoskupenie Circocentrique zložené z absolventov Ecole Supérieure des Arts du Cirque, Brussels (Vysokej školy cirkusových umení v Brusseli). Celkovo bude príležitosť vidieť špičkové žonglovanie, chodenie po lane, akrobaciu, predstavenia na vzdušnej konštrukcii, jednokolke a hrazde. Nebude chýbať moderná klauniáda, divadlo, ale aj poetický nový cirkus. Dramaturgiu prvého ročníka festivalu tiež dopĺňajú rôzne workshopy, tréningové centrum, či množstvo hudobných, bábkových  a pouličných atrakcií.

Nový cirkus - Nouveau cirque. Patrí k najmladším žánrom javiskového umenia. Vznikol v 70. rokoch ako potreba nezávislého divadla hľadať nové formy vychádzajúce z činoherných tradícií, cirkusových schopností a pouličného umenia.
Cirkul´art od 19. do 22. mája prináša súčasné cirkusové výrazové prostriedky, emócie, absurdnosť, poetiku, nadhľad, túžby, sny, humor, sebairóniu,  ale aj romantickú rozprávkovosť deja. Bratislava sa medzinárodnou prehliadkou súčasného cirkusu pripája k svetovým metropolám ako Paríž , Tokio, Monte Carlo, Miláno, Praha či Amsterdam.
Viac na www.cirkulart.sk

Vstupenky/tickets na Festival nového cirkusu Cirkul´art

Top