VOJTĚCH DYK A B SIDE BAND - NEVŠEDNÝ KONCERTNÝ ZÁŽITOK.

13.decembra 2012, Istropolis ,Bratislava
VOJTĚCH DYK  A  B SIDE BAND  -  NEVŠEDNÝ KONCERTNÝ ZÁŽITOK.
a je to tu!!! Bratislava zažije prvý koncert na Slovensku speváka zo skupiny Nightwork - Vojtecha Dyka, v čechách momentálne najžiadanejšieho umelca , speváka , herca a výborného improvizátora. Ide o dvojhodinový koncert tohoto výborného speváka , ktorého bude doprevádzať orchester B Side Band.

VOJTĚCH DYK

 Narodil sa 23.7.1985 v Prahe, je synom známeho literárneho historika a spisovateľa Radka Pytlíka a Věry Dykové.

Od roku 1999 navštevuje nejrôznejšie detské i umelecké súbory, kde získava prvé herecké skúsenosti. V roku 2004 zmaturoval na pražskom gymnáziu a je prijatý na Konzervatórium  Jaroslava Ježka, odbor spev a zároveň na DAMU, odbor činohra. V tomto období sa začína objavovať na televíznych obrazovkách, najprv v seriáloch, neskôr v inscenáciách.

Od roku 2008 sa objavuje na filmových plátnach najznámejších a najúspěšnejších českých filmov (Ženy v pokušení).

V tej dobe kapela Nightwork, v ktorej pôsobí ako spevák, obsadzuje predné pozície českých hitparád, je súčasťou tuzemských a zahraničných festivalov a vypredáva všetky svoje koncerty.Od roku 2010 je členom Národného divadla v Prahe, v Štátnej opere znázorňuje postavu Kudykam, hosťuje v najrôznejších českých divadlách a divadelných súboroch.

Vďaka svojmu neuveriteľnému hlasovému talentu doprevádzal mnohých českých popredných hudobníkov naprieč všetkými žánrami, dokonca i opery.

Je držiteľomm mnohých prestížnych hudobných ocenení: Hudobné ceny Óčka (najsledovanějšia hudobná TV v ČR, Cena Anděl (prestížna spevácka súťaž), Český Slávik (prestížna spevácka súťaž).

B SIDE BAND
Brnenská profesionálna bigband skupina „B – Side Band“ na čele so zakladateľom a bandlíderom Josefom Buchtom bola založená v roku 2006, môžeme ju už niekoľko rokov stretávať na scéne so sólistami zvučných mien. Medzi tých najznámejších patria bezpochyby Tereza Černochová, Matěj Ruppert, Roman Dragoun, Martin Chodůr, Roman Holý, Dan Bárta a Vojta Dyk.

B – Side Band nadväzuje na tradíciu legendárneho bigbandu Gustáva Broma, ktorý zožal veľa úspechov na medzinárodných festivaloch. Josef Buchta sa pri vzniku kapely obklopil podobne rozmýšlajúcimi hudobníkmi so skúsenosťami z celej rady žánrov, shopnými uspokojivo realizovať jeho vlastnú predstavu moderného nadžánrového bigbandu. Výsledky úsilia sú mimoriadne, však po necelách šiestich rokoch svojej existencie skupina odohrala už cez sto vysúpení, oslovila veľké množstvo poslucháčov a získala rešpekt hudobných kritikov. Účinkovala v troch desiatkach predstavení „Jazz Side Story“ v v Mestskom divadle Brno.


Bandleader Josef Buchta

MgA.Josef Buchta, narodený 7.5.1977 v Brne. V roku 1997 absolvuje na Brnenskom konzervatóriu odbor hra na trubku. V rovnakom  odbore pokračuje na Akadémii muzických umení v Brne. V roku 1998 navštevuje majstrovké kurzy (University of leads) a v rokoch 2001-2002 absolvuje zahraničnú stáž  na Conservatorium Van Amsterdam. V rokoch  1998 – 2008 pôsobí v najrôznejších divadelných súboroch, napríklad  Zlínska filharmónia Bohuslava Martinů, Operný orchester  divadla Olomouc a Mestské divadlo Brno-muzikálový orchester. Vo všetkých súboroch pôsobil ako sólový trúbkar. Po mnohých celosvetových turné, na ktorých naberá cenné skúsenosti, stretáva zásadných kolegov hudobníkov a v roku 2006 zakladá jazzový orchester B SIDE BAND.

Zahraničná hudobná spolupráca : Royal Liverpool Philharmonic, Manchester Philharmonic orchestra, Concertgebouw orchestra Amsterdam, pravidelné turné - Euroóa (Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Francúzsko, Belgicko, Veľká Británia, Španielsko, Portugalsko, Taliansko, Grécko, Nórsko, Švédsko), medzikontinentálna (Japonsko).

http://www.youtube.com/watch?v=vd1O6ajtbGo
http://www.youtube.com/watch?v=sFQLwCH88kg&feature=related

Top