BA City Beats

Na BA City Beats odprezentuje dielo aj kontroverzný umelec Viktor Frešo
 
 Aj keď bude mestský festival BA City Beats najmä o hudbe, svoj priestor na ňom dostane aj iné umenie. Kontroverzný fotograf, výtvarník a konceptuálny umelec Viktor Frešo naň príde s novým dielom. Pôjde o zmenšenú postavu človiečika, ktorého pozná každý z nás a ktorý dokáže ľuďom za pár minút doslova “vybiť baterky”. Všade bol, všetko vie a každého pozná. Pre túto postavičku vymyslel aj charakteristické pomenovanie, ktoré bude odhalené priamo na festivale, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna na Tyršovom nábreží v Bratislave. 

 Viktor Frešo je vnukom známeho herca a režiséra Paľa Bielika. Vyštudoval VŠVU v Bratislave a Akadémiu výtvarných umení v Prahe. Často je vo svojich dielach kritický a agresívne vyjadruje pohŕdanie samotnou výtvarnou scénou a jej procesmi, no s podtónom ľahkosti, humoru a hry. Okrem iného zaujal cyklom Work with model 2008, kde radikálne parodoval a hyperbolizoval svet modelingu - poslednú baštu sexizmu. Mediálne najznámejším Frešovym cyklom bola zrejme séria fotografií Who is the king? 2006, v ktorom sa autor nechal fotografovať známymi osobnosťami zo Slovenska a Čiech. Tento spolupracovník Davida Černého samostatne vystavoval na Slovensku a v Česku, ale aj v USA, Argentíne, Francúzsku, Paraguaji a Nemecku. Osobne príde aj na Tyršovo nábrežie. 

 Okrem Frešovho diela bude na BA City Beats aj známy Paparazzi, ktorý stál dlhé roky pri rovnomennej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave. Nedávno ale odtiaľ zmizol a na verejnosti sa objaví až na tomto novom festivale, kde bude dohliadať na catering. Autorom diela je sochár Radko Mačuha.

 Nový mestský festival BA City Beats prinesie 20. a 21. júna do Bratislavy mená ako Wyclef Jean, Rudimental, Katy B, Aloe Blacc, Hadouken! alebo Everything Everything.  Na prvej edícii podujatia sa ukážu aj Stereo MCs DJs, The Orb, The Boxettes, Danko Jones, Terry Poison, Parachute Youth, Richard Dorfmeister & Rupert Huber present Tosca, Glenda López, Martin Valihora a Vivian Sessoms, Polemic, Jana Kirschner, Tomáš Sloboda a Sounds Like This, L Plus, DJ Junior, DJ Oný a Vec s kapelou Zlokot.

 Permanentky na podujatie sa do stredy predávajú v sieti Ticketportal za 39 eur, jednodňový lístok stojí 29 eur. Na mieste bude stáť lístok na dva dni i jednodňová vstupenka o 10 eur viac. Harmonogram festivalu je dostupný na oficiálnej stránke www.bacitybeats.sk/program. Prvé koncerty odštartujú o 16:00, hudba na Tyršovom nábreží doznie o polnoci. Následne sa dianie presunie do klubu LOFT! na Továrenskej ulici, kde sa bude hrať až do 04:00 ráno.


Viac info na:
www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats
https://www.facebook.com/events/226722074133756/

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie BA City Beats

Top