Detail info
Close

Solamente naturali & Barokksolistene: One Music

Viva Musica! festival 2023
Solamente naturali & Barokksolistene: One Music

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

6. 7. 2023, 20:00, Nádvorie Starej radnice

Solamente naturali & Barokksolistene: One Music

Solamente naturali, Miloš Valent (husle, umelecký vedúci), Barokksolistene, Bjarte Eike (husle, umelecký vedúci)

Projekt One Music je výsledkom spolupráce dvoch renomovaných súborov z oblasti starej hudby, Solamente naturali zo Slovenska a Barokksolistene z Nórska. Oba súbory okrem zamerania na historicky poučenú interpretáciu spája aj viac ako 20-ročná spolupráca ich umeleckých lídrov, huslistov Miloša Valenta a Bjarteho Eikeho. V spoločnom programe predstavia skladby, ktoré sú i napriek nesmiernej bohatosti prejavov či koreňov, z ktorých vychádzajú, súčasťou „jednej hudby“. Pestrá dramaturgia tak počas koncertu vytvorí viaceré pomyselné hudobné mosty: most medzi minulým a súčasným, ale aj medzi tým, čo sa v hudbe oboch národov môže javiť ako dominantné a tým, čo možno považovať za marginálne. V jeden večer si vypočujeme skladby reprezentujúce staré hudobné prejavy slovanskej a severskej hudby uchované v hudobných archívoch a interpretované v historickom pohľade, ktoré tvoria základ repertoáru oboch súborov. Zaznejú však aj skladby súčasných tvorcov, nórskeho skladateľa Jona Balkeho a slovenských skladateľov Michala Paľka a Daniela Mateja, ktoré vznikli na základe inšpirácie starou hudbou. Farebnú mozaiku starého a nového sveta doplní rozmanitá hudba národností, ktoré sú súčasťou slovenskej a nórskej kultúry: na jednom pódiu tak zaznie hudba rómska, či židovská, ale aj hudba sámska a vikingská.

Zmena programu a účinkujúcich vyhradená.

Zľavy:
-50% pre imobilné osoby a ich sprievod
-20% pre seniorov nad 65 r., osoby so ZŤP, študentov a učiteľov, držiteľov preukazov ISIC, ITIC a Euro<26. Nárok na zľavnené vstupné bude overený na základe predloženia príslušného dokladu pri vstupe na podujatie.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top