(Za)chráňte svoje črevo!

(Za)chráňte svoje črevo!

Dátum : 13. októbra. 2018
Miesto: Hotel Gate One ****, Bratislava

Vstupenky

Sobota
13
Okt 2018
10:00
(Za)chráňte svoje črevo!

Popis podujatia

MUDr. Igor Bukovský, PhD. je slovenský lekár, ktorý sa už 29 rokov venuje otázkam výživy človeka a jej využitím v rámci prevencie aj podpornej liečby. Pred 15 rokmi založil svoju Ambulanciu klinickej výživy (AKV). Je autorom 15 kníh, ktorých sa v SR a ČR predalo už takmer milión výtlačkov.
Jeho posledná kniha „(Za)chráňte svoje črevo/Protiprdkavá kuchárska kniha“ sa zaoberá problematikou funkčných porúch trávenia a rôznymi ochoreniami tráviaceho systému. Tejto problematike sa systematicky venuje vo svoje praxi už viac ako 4 roky, pretože si to vyžiadala situácia – čoraz viac ľudí trpí poruchami a ochoreniami tráviaceho systému.
Prvý slovenský celodenný seminár „(Za)chráňte svoje črevo“ je zameraný na najnovšie poznatky a ich praktické využitie pri jednotlivých diagnózach a poruchách trávenia. Program bude rozdelený do piatich blokov, v ktorých sa najskôr zoznámite s novými informáciami o základných funkciách tráviaceho systému a potom sa v jednotlivých blokoch dozviete veľa o spôsoboch a opatreniach, ktoré na základe súčasného poznania pomáhajú riešiť problémy súvisiace s jednotlivými orgánmi tráviaceho systému – od pažeráka až po hrubé črevo.
Počas prestávok medzi jednotlivými blokmi bude k dispozícií na krátke osobné konzultácie Ivana Mesárošová, MSc., spoluautorka knihy „Protiprdkavá kuchárska kniha“ a externá pracovníčka Ambulancie klinickej výživy.

Prednášateľ
MUDr. Igor Bukovský, PhD.
Ambulancia klinickej výživy, Bratislava

Kto potrebuje tento seminár?
Každý človek, ktorý trpí poruchami trávenia a napriek doterajším vyšetreniam a pokusom o vyliečenie, jeho problémy pretrvávajú

Program seminára


 

Program tvorí 5 blokov, každý v trvaní 60 minút. Prezentácie sú zamerané na najnovšie poznatky a ich praktické využitie pri jednotlivých diagnózach a poruchách trávenia.

1. Nový vesmír nášho tráviaceho traktu

  • Funkcie tráviaceho systému
  • Mikroprostredie čreva – sliznica, hlien, baktérie a biele krvinky
  • Ako funguje tráviaci systém, keď je všetko v poriadku
  • Čo a prečo sa môže pokaziť?
  • Ako sa starať o svoje trávenie?

2. Pažerák a žalúdok

  • Refluxná choroba
  • Poruchy peristaltiky = ťažoba v žalúdku
  • Chronická atrofická gastritída
  • Infekcia Helicobacterom pylori
  • Vredová choroba

3. Pečeň a žlčník

  • Význam žlče – žlčník si nedajte zobrať, kým to nie je naozaj nevyhnutné!
  • Steatohepatitída – zápal, ktorý likviduje pečeň aj bez alkoholu
  • Žlčové kamene
  • Regenerácia pečene

4. Tenké črevo

  • Nafukovanie – prečo, kedy a z čoho?
  • Syndróm bakteriálneho prerastenia (SIBO) – naozaj treba antibiotiká?
  • Celiakia
  • Laktózová intolerancia
  • Histamínová intolerancia – nová „odkladacia“ diagnóza?

5. Hrubé črevo

  • Nafukovanie, bolesti a kŕče – kde, prečo, z čoho a čo s tým?
  • Ulcerózna kolitída a Crohnova choroba – naozaj vláknina škodí?
  • Divertikuly – neboja sa semienok a jadierok, ale mäsa!
  • Syndróm dráždivého hrubého čreva – už vieme, ako na to!
  • Rakovina

Bezplatné konzultácie


 

  • počas prestávok medzi jednotlivými blokmi bude k dispozícií na krátke osobné konzultácie Ivana Mesárošová, MSc., spoluautorka knihy „Protiprdkavá kuchárska kniha“ a externá pracovníčka Ambulancie klinickej výživy

Ako dlho budeme spolu?


 

  • 13. októbra 2018
  • od 9.00 do 17.00 hod.
  • prestávka na obed 12.00 až 13.00

Kde bude seminár prebiehať?


 

  • NH Hotel Gate One, Bratislava
  • adresa: Ambrušova 7, 821 04 Bratislava

Ako sa tam dostanem?


 

  • Zo železničnej stanice: Nastúpte na autobus číslo 61 a vystúpte na zastávke Avion Shopping Park, ktorá sa nahádza v blízkosti hotela.
  • Z autobusovej stanice: Nastúpte na trolejbus číslo 205, vystúpte na zástavke Trnavská, odkiaľ sa autobusom s číslom 61 dostanete na zastávku Avion Shopping Park, kde vystúpite v blízkosti hotela.

Čo môžem počas dňa jesť?


 

  • Cez prestávky si bude možné zakúpiť zdravé sendviče pripravené podľa knihy autorského kolektívu AKV „Sendviče na zdravie“.
  • Obed si môžete zakúpiť v lobby bare hotela alebo v blízkom obchodnom centre Avion Shopping Park.

Vstupné a vstupenky


 

  • Vstupenka PREMIUM v cene 97.- € zahŕňa
  • premium sedenie v predných radoch sály
  • účasť na seminári a zvýhodnený prístup k materiálom zo semináru
  • knihu „(Za)chráňte svoje črevo!/Protiprdkavá kuchárska kniha“ s podpisom autorov
  • obed v reštaurácií hotela, ktorý bude pripravený podľa receptov Ambulancie klinickej výživy
  • Vstupenka CLASSIC v cene 67.- € zahŕňa
  • účasť na seminári
  • zvýhodnený prístup k materiálom zo semináru

Na mape

Top