ALEXANDROVCI EUROPEAN TOUR 2019

Výročné turné ruského armádneho súboru Alexandrovci na Slovensku pokračuje. Koncert v Žiline, ktorý je naplánovaný po krátkom turné v Českej republike sa odohrá na futbalovom štadióne MŠK Žilina.

Prípravy turné a miesta konania jednotlivých koncertov boli začiatkom tohto roka ovplyvnené dvoma zásadnými zmenami miesta konania koncertu. V Žiline a Trenčíne boli vystúpenia plánované na zimných štadiónoch, ktorým bola pridelená štátna dotácia na rekonštrukciu. Tá sa začína realizovať už v týchto dňoch, preto nie je možné odohrať vystúpenia Alexandrovcov na plánovaných miestach. „Vzniknutá situácia sa dotýka približne tritisíc ľudí v každom z týchto miest, ktorí v čase udelenia dotácie už mali zakúpené vstupenky. Trenčiansky koncert sme presunuli na Zimný štadión v Piešťanoch, ten žilinský na futbalový štadión MŠK Žilina, ktorý je situovaný hneď vedľa pôvodne plánovaného miesta,“ vysvetlili organizátori turné zo spoločnosti TRIO Production.

Práve presun na futbalový štadión so sebou prináša riziko, že počasie nemusí byť priaznivé, čo ovplyvňuje kvalitu diváckeho zážitku. Aj v tomto prípade má organizátor pripravené riešenie: „V deň konania koncertu sa v čase obeda očakávajú slabé zrážky, večer by už pršať nemalo. Diváci na tribúne sú chránení strechou, divákom poskytneme pršiplášte, aby v prípade dažďa nezmokli. Diváci, ktorí si zakúpili vstupenku pred zmenou miesta, majú možnosť si priamo na štadióne MŠK Žilina pred koncertom vymeniť túto vstupenku za vstupenku na koncert v Martine, Banskej Bystrici alebo v Nitre.“

Samotný presun žilinského koncertu Alexandrovcov so sebou prináša aj zmenu označenia miesta na sedenie. Organizátor odporúča, aby si diváci vopred skontrolovali presuny sektorov na stránkach predajcu vstupeniek. Divákov budú priamo na štadióne navigovať aj členovia usporiadateľskej služby, ktorí budú viditeľne označení a vo zvýšenom počte. Organizátor prosí o zvýšenú trpezlivosť a včasný príchod na miesto konania, aby mali diváci dostatok času na usadenie sa v sektore.

Už krátko po 18:00 sa na štadióne začne program hostí – Poddukelského umeleckého ľudového súboru a nasledovať bude približne o 18:30 aj koncert speváčky Kristíny. Koncert hlavného účinkujúceho – Alexandrovcov – sa začne o 19:00.

Top