KONCERT ROCKOVÝCH LEGIEND

KONCERT ROCKOVÝCH LEGIEND

26.1.2017 o 19,00 Ateliér Babylon, Kolárska 3, Bratislava


Michal Prokop / Luboš Andršt / Jan Hrubý Trio - Česká republika
Voo Voo - Poľsko


Bratislava sa na budúci týždeň na jeden večer stane miestom nevšedného hudobného spojenia. 26. januára 2017 sa v Ateliéri Babylon pretnú koncertné cesty dvoch výnimočných hudobných zoskupení. Na spoločnom koncerte sa tu predstavia špičky hudobnej scény našich západných a severných susedov.

Z Českej republiky zavíta po dlhej dobe do nášho mesta akustické  Michal Prokop – Luboš Andršt – Jan Hrubý Trio. Ani jedného z jeho protagonistov nie je nutné nejako zvlášť predstavovať – dodajme len, že každý z nich je už niekoľko desaťročí zárukou toho najvyššieho hudobného majstrovstva. Michal Prokop, ktorý minulý rok oslávil 70-tku stále aktívne koncertuje so svojou skupinou Framus 5 a príležitostne aj v triu s geniálnym a nadžánrovým gitaristom Lubošom Andrštom a skvelým a nenapodobiteľným hráčom na elektrifikované husle Janom Hrubým. Trio vzniklo v roku 1987 a jeho repertoár tvoria jednak unplugged verzie Prokopových starších i novších piesní, rovnako ako klasické bluesové štandardy, ktoré potešia každého milovníka dobrej, poctivej hudby. Tak ako Michal Prokop, aj Luboš Andršt účinkuje vo viacerých zoskupeniach  - v posledných rokoch je dvorným gitaristom práve Prokopovho Framus 5, pravidelne koncertuje so svojím Luboš Andršt Blues Bandom a Luboš Andršt Group, príležitostne v obnovenom Energite. Venuje sa viacerým hudobným žánrom, je všestranným hráčom, pohybuje sa rovnako dobre vo svete blues, ako aj vo svete jazzu či rocku. Všetky tieto vplyvy sa ozývajú aj v jeho hre v akustickom triu. Tretím do hry je ojedinelý zjav a skvelý hráč na husle Honza Hrubý. Dlhé roky hrával v Etc... Vladimíra Mišíka, neskôr v Blues Bande L. Andršta až sa stal členom Framus 5, ale koncertuje aj so svojim vlastným hudobným zoskupením Kukulín (venuje sa keltskej hudbe, jeho tvorba je výrazne ovplyvnená dielami J.R.R.Tolkiena), či v jednej zo zostáv legendárneho Čundrgrundu (ČDG) alebo Dobrej úrody Vladimíra Mertu. Svojou nezameniteľnou hrou sa podieľal na mnohých legendárnych albumoch československého a českého bigbítu i rocku.

Kým  Prokop – Andršt – Hrubý Trio patrí k legendám čs. hudobnej scény, druhý účinkujúci v tento nevšedný večer -  poľská formácia VOO VOO  je jazz-rockovou legendou v Poľsku. Rovnako ako českí hudobníci, sa aj ich poľskí kolegovia  na hudobnej scéne pohybujú už viac ako tri desaťročia. Skupina VOO VOO vznikla v roku 1985 a doma patrí k najznámejším a bez nadsázky možno povedať aj kultovým kapelám. Tak ako my máme Deža Ursinyho, Poliaci majú svojho Wojciecha Waglewskiego  a jeho formáciu Voo Voo. Je pochopiteľné, že skupina počas svojej viac ako tridsaťročnej histórie prešla mnohými personálnymi zmenami, spojujúcim článkom rôznych zostáv a období ale zostáva hlavná osobnosť Wojciech Waglewski – autor väčšiny textov aj hudby na viac ako dvoch desiatkach doteraz vydaných  albumov,  zároveň aj spevák a gitarista skupiny. Nie je jednoduché charakterizovať hudbu VOO VOO, spájajúcu v sebe blues, jazz, rock i vplyvy world music, je to skutočne osobitá a originálna prudko počúvateľná zmes. A rovnako ako u prvého protagonistu tohto januárového koncertného večera, je  zaručene poctivá a vychádzajúca z tých najúprimnejších blues-rockových sŕdc. Príďte pookriať a vypočuť si v jeden večer dve legendy a hlavne spústu skvelej hudby.

Vstupenky na koncert:  https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=157680

https://www.youtube.com/watch?v=R4u6ABjUNrA
https://www.youtube.com/watch?v=fj6uOOywCPs&list=PL_Lh5f2IS4oJU7IkKEXoYOecySdM2-Xde

 

 

Top