Hradné dni Strečno - Matúš Čák Trenčiansky

Zažite tajuplnú cestu legendy a vášne pri ktorej ožíva najväčšia postava stredovekých slovenských dejín – Matúš Čák Trenčiansky a symbolicky sa vracia na hrad Strečno, ako na jeden zo svojich hradov.
Nenápadne a mimo centra muzikálového diania vznikla rocková opera, pri ktorej ožíva najväčšia legenda stredovekých slovenských dejín – Matúš Čák Trenčiansky. Ide o pôvodné dielo autorov Doda Gombára a Ľubomíra Horňáka o "pánovi Váhu a Tatier". Súboje, zrada, nenávisť ale aj láska a vášeň, tajomné umieranie........Na scéne sa objaví množstvo osobností známych z televíznych obrazoviek ale aj svetoví akrobati, svetový majster v karate a show tanečníci, ktorých inde a inak nemáte možnosť vidieť. Monumentálna hudba, zamilované árie, to všetko orámcované tajomným stredovekom ožíva pod taktovkou skúsených slovenských tvorcov.

Sprievodné akcie počas celého dňa v podhradí hradu Strečno

- folklórne vystúpenia
- vystúpenia sokoliarov, ktorí predstavia prastaré umenie lovu s dravými vtákmi
- ukážky kováčskeho remesla, Cech Terra de Selinan so stredovekou kuchyňou, - delostrelcami, šermiarmi lukostrelcami, ktorí majú pripravené ukážky z historických bojov.
- Strečnianski hradní delostrelci
- ukážky ľudových remesiel (tkanie, paličkovanie čipky, výrobu predmetov zo slaného cesta, šúpolie, zdobenie medovníkov, háčkovanie , drevorezbu, hrnčiarstvo, drôtovanie, cizelovanie)
- razenie dukátu s motívom Matúša Čáka
- pre deti sú pripravené animačné programy, atrakcie, súťaže, hry a veľa zábavy. Po splnení nenáročnej úlohy bude každé dieťa pasované za rytiera.

VOĽNÉ STÁTIE

Vstupné:
Deti do 6 rokov – zadarmo
Deti  6-15 rokov – 1 €/ 30,126 Sk
Dospelí – 8 €/ 241,- Sk
V deň podujatia: 
Deti do 6 rokov – zadarmo
Deti  6-15 rokov – 2 €/ 60,252 Sk                   
Dospelí – 12 €/ 361,512 Sk

Cena vstupného zahŕňa:
- vstup na Hradné dni Strečno v podhradí (spojené s uvedením rockovej opery Matúš Čák Trenčiansky)
- vstup na hrad

Vstupenky na Hradné dni Strečno - Matúš Čák Trenčiansky

http://www.pmza.sk/

http://www.matuscak.sk/

 

Top