DOBRÝ FESTIVAL

4. ročník prešovského festivalu umenia prinesie to najlepšie zo slovenskej hudobnej scény.

Severoírsky gitarista GARY MOORE odohrá v lete vôbec prvý koncert na Slovensku. Bluesový hudobník sa predstaví na Dobrom festivale 3. júla na kúpalisku Delňa v Prešove.

Gary Moore sa ako gitarista uviedol v blues-rockovej skupine Skid Row v roku 1969. V roku 1974 sa po prvý raz pridal k známej hardrockovej skupine Thin Lizzy, z ktorej následne odišiel, no v nasledujúcich rokoch sa do nej niekoľkokrát vrátil. Napríklad v rokoch 1976 a 1977 s kapelou odohral turné, na ktorom Thin Lizzy predskakovali legendárnym Queen.

Jeho jedenásty sólový album 'Still Got the Blues' obsahoval aj megahit Still Got the Blues (For You). Ako singel vyšiel v apríli 1990 a nasledoval mesiac po 'Oh Pretty Woman', ktorý bol pilotným singllom spomínaného albumu.

Gary Moore počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými významnými hudobníkmi, na dlhom zozname nájdeme aj také mená ako B. B. King alebo George Harrison.

Na Dobrom festivale pred Garym Mooreom vystúpia IMT Smile, ktorí v marci vydali album '2010: Odysea Dva'. Ďalším výnimočným koncertom bude jediné vystúpenie skupiny Inekafe na východnom Slovensku, ktorý je súčasťou trojlístka tohtoročných koncertov kapely v rámci celého Česka a Slovenska. Z domácej scény sa na festivale ukážu aj Desmod, Peter Nagy, Helenine oči, Chikilikitua, Para, Žena z lesoparku a další.
Na Dobrom festivale vystúpi aj jeden z najznámejších českých folkových hudobníkov Vladimír Merta.

Info na www.dobryfestival.sk, www.oprisaomna.com

 

Top