MDPOH - program december 2010

Miesto konania:  Miesto konania: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Goldbergovské variácie, George Tabori

1.12.2010 o 10.00 h - Verejná generálka
Vstupné: 4,- €
1.12.2010 o 19.00 h - Predpremiéra
Vstupné: 10,-€ a 8,-€
3.12.2010 o 19.00 h - Premiéra
Vstupné: 10,-€ a 8,-€
20.12.2010 o 19.00 h
Vstupné: 10,-€ a 8,-€

Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Martin Huba, Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Dominika Kavaschová
Filozofický kabaret  známeho dramatika George Taboriho.  Stvorenie sveta ako (s) tvorenie divadelnej inscenácie. Režisér Boh a herci ľudia. Inteligentný dialóg o zmysle života a divadla. Oboje môže byť vo výsledku rovnako (ne)dokonalé. J. S. Bach aj punkrock. Autor vo svojich hrách používa groteskný, často až mrazivý čierny humor a iróniu. V réžii Petra Mankoveckého sa Vás o tom pokúsia presvedčiť vynikajúci slovenskí herci.

Svätý Mikuláš na doskách Mestského divadla

Dátum konania: 5.12.2010 o 15.00 h

Lastovičie rozprávky , Stanislav Štepka
Radošínske naivné divadlo
Réžia: Kamil Žiška
Hrajú: Kristína Farkašová,  Peter Heriban,  Maruška Nedomová / Lujza Schrameková, Andrea Martvoňová, Mojmír Caban, Richard Felix
Uprostred vydareného leta sa spriatelili lastovičky s deťmi a s babkou a  vydali sa spolu na dobrodružný výlet, na ktorom zažili veľa veselých príhod. Deti sa v Mestskom divadle s lastovičkami nielen zahrajú, ale si aj zaspievajú a budú sa učiť snívať, vymýšľať, spievať, tancovať a objavovať krásne malé detské svety.
Po skončení predstavenia pristane na doskách Mestského divadla rozprávkový sprievod - Mikuláš so svojou veselou družinou!
Každému detskému divákovi prinesie Mikuláš malý sladký darček a o dobrú náladu sa postarajú anjeli a čertíci, ktorí rozohrejú parket a pozvú Vás na skvelú detskú diskotéku!

Skvrny na Slunci, Leopold Lahola

Dátum konania: 11.12.2010 o 19.00 h

Sophia Art, Praha
Réžia: René Přibil
Hrajú: Jan Révai, Tereza Kostková / Eva Kodešová, Ondřej Kavan / Martin Kubačák, René Přibil / Karel Soukup
Skvelý detektívny príbeh so strhujúcou gradáciou napätia uchváti divákov. Nečakané odhalenia a nové zauzlenia prehlbujú divákovu zvedavosť. Príbeh obratne uniká pôvodným tušeniam  a to, čo sa na začiatku zdalo byť jasné a prehľadné,  je na konci nezrozumiteľné, zmätené a nezmyselné. Uprostred jednej noci sa hrou náhody celkom zmenia životy trojice hrdinov príbehu a odhalia sa ich skryté tajomstvá. Spočiatku komická situácia sa obracia, pretože pomsta nemôže byť spravodlivá a každé zlo plodí zase ďalšie.

KUMŠT, Yasmina Reza

Dátum konania: 14.12.2010 o 19.00 h

Slovenské komorné divadlo, Martin
Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Martin Horňák, Ján Kožuch, František Výrostko
Komédia o priateľstve troch mužov, o umení, o neviditeľnej hranici medzi umeleckým
majstrovstvom a umeleckým podvodom. Umne napísaná komédia o umeleckom diele je metaforou života, plnokrvného priateľstva a rešpektu, ale aj metaforou pokryteckej morálky s množstvom konvencií. Negatívne prejavy však atakujú diváka komediálnymi javiskovými prostriedkami, predovšetkým textovou a situačnou komikou či zlomyseľnou a vtipnou absurditou. Ponúka inteligentnú zábavu a predovšetkým výborné herecké príležitosti pre troch skúsených hercov na vrchole tvorivých síl. Režisér Peter Mankovecký už mnohokrát presvedčil, že aj bláznivá komédia, často krát označovaná aj ako „bulvárna", môže byť vkusná, inteligentná a  môže byť divadelným „kumštom".

Gašparko, SĽUK

Hudobno-tanečná rozprávka pre deti a dospelých
Dátum konania: 19.12.2010 o  15.00 h

Choreografia: Ján Blaho
Bábky: Beata Westrych – Zázrivec
Námet, scenár a réžia: Juraj Hamar
Tanečníci SĽUK-u veľmi svojskou a nezvyčajnou formou oslovujú malých divákov, ktorým ukážu pestré spojenie bábkového divadla, ľudového tanca a hudby. Program si kladie za cieľ aktivizovať deti a zapájať ich priamo do diania na scéne, ba ešte viac, deti pomáhajú Gašparkovi hľadať zlých čertov, radia, čo má robiť, dokonca sú aj priamo zapojení do jednoduchých tanečných rytmov.

VSTUPENKY na všetky predstavenia MDPOH

Top