United Flavour

United Flavour dokončujú nový album

Skupina United Flavour oznámila koniec nahrávania druhého štúdiového albumu. Jeho vydanie je naplánované na február 2011. V priebehu marca a apríla predvedie kapela nový album naživo na klubovom turné po Českej a Slovenskej republike.
United Flavour pracovali intenzívne na nových skladbách od jesene minulého roku.  Vlastné nahrávanie odštartovali začiatkom júna v štúdiu House of Riddim v malebnej rakúskej dedinke Karlstetten a pokračovali až do konca októbra v niekoľkých pražských štúdiách pod producentským dohľadom basgitaristu Djeia. Na mix albumu priletel z Londýna skúsený zvukár,  basgitarista a producent Derek Fevrier, ktorý spolupracuje už mnoho rokov so zvučnými menami black music (Culture, Mad Professor, Dennis Brown, Twinkle Brothers a ďalší). „Derek sa pohybuje v branži  viac ako tridsať rokov, dokáže každý zvuk nakopnúť na maximum a rád pracuje s analógom. Presne človek, ktorého sme si predstavovali. Ku každej pesničke nám dal na výber niekoľko verzií mixu a pridal navrch skvelé dubové remixy. Naviac je to veľmi otvorený človek a skvele sa s ním spolupracuje“, poznamenáva k Derekovmu angažmá bubeník Jaro.
Zo štyroch mesiacov nepretržitej práce v štúdiu vzniklo 25 trackov, z ktorých United Flavour práve vyberajú horúcich kandidátov na album. „Dotiahli sme do konca všetky pesničky, ktoré sme mali pripravené, pretože by bola škoda nevyužiť ich potenciál“, dodáva Jaro. Na nahrávaní nových skladieb sa podielala takmer dvadsiatka hosťujúcich spevákov a muzikantov z Česka, Európy a Jamajky, medzi ktorými sú prevažne nové tváre, ktoré kapela stretla behom mnohých vystúpení na festivaloch alebo v rámci vedľajšieho projektu sprievodnej skupiny Flavour Band. Fanúšikovia sa môžu tešiť na štýlovo pestrý a energiou nabitý album, ktorý prinesie tak typický zvuk United Flavour ako zároveň skladby, ku ktorým kapela zvolila netradičný prístup, kde Carmen prekvapí nečakanými polohami svojho hlasu.“

V tohtoročnej sezóne venovali United Flavour všetku energiu prípravám a nahrávaniu nového albumu a obmedzili preto živé vystúpenia. Absenciu koncertov sa fanúšikom pokúsia vynahradiť ešte tento rok v novembri, kedy sa objavia v štyroch mestách a premiérovo predstavia aj niekoľko nových skladieb z pripravovaného albumu.
United Flavour zahrajú 26.11.2010 v bratislavskom Majestic Music Club-e,                                support:  Mr. Cocoman and The Solid Vibes.
Videozostrih z nahrávania albumu – leto 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=laD_HzzfeBU

Video z úvodu mixu:
http://www.youtube.com/watch?v=rKfvQ_LQP0I


United Flavour online:
www.unitedflavour.com
www.facebook.com/unitedflavour
www.twitter.com/unitedflavour
www.myspace.com/unitedflavour

www.ticketportal.sk
www.majestic.sk
www.openrock.sk

Top