CIRQUE DU SOLEIL - SALTIMBANCO

CIRQUE DU SOLEIL
PRICHÁDZA PO PRVÝKRÁT NA SLOVENSKO
S UNIKÁTNYM PREDSTAVENÍM SALTIMBANCO

V Bratislave od 15. do 19. februára

Medzinárodné zoskupenie Cirque du Soleil sa predstaví po prvýkrát na Slovensku so svojim unikátnym predstavením Saltimbanco, ktoré bude mať možnosť slovenské publikum vidieť prvý a zároveň posledný krát od 15. do 19. februára 2012 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Turné show Saltimbanco na Slovensku patrí medzi posledné v podaní Cirque du Soleil. Generálnym partnerom predstavení svetového turné Cirque du Soleil na Slovensku je spoločnosť Orange Slovensko.

Vstupenky/tickets na podujatia CIRQUE DU SOLEIL - SALTIMBANCOS v predaji!
Svetoznámu a megaúspešnú show v podaní Cirque du Soleil môžu Slováci zažiť aj vďaka spoločnosti Orange Slovensko, ktorá je generálnym partnerom produkcie vystúpení v Bratislave. Zákazníci Orangeu, ktorí sú držiteľmi Orange karty, majú možnosť získať špeciálny benefit - zľavu na vstupenky vo výške 10%.
Veľkolepý a neopakovateľný zážitok si budú môcť vychutnať ešte intenzívnejšie aj vďaka ďalším výhodám a aktivitám, ktoré Orange v súvislosti s predstaveniami Cirque du Soleil prinesie.

VZNIK CIRQUE DU SOLEIL
Všetko sa začalo v Baie-Saint-Paul, malom mestečku blízko mesta Quebec v Kanade. Tu sa na začiatku 80.-tych rokov vytvorila skupina rozmanitých umelcov, ktorí sa túlali po uliciach, venovali sa chodeniu na chodúľoch, žonglovaniu, tancu, hltaniu ohňa a hudbe.
 Volali sa Les Échassiers de Baie-Saint-Paul (Chodci na chodúľoch z Baie-Saint-Paul), čo bola pouličná divadelná skupina, ktorú založil Gilles Ste-Croix. Obyvateľov mesta mladí umelci zaujali – medzi nich patril aj Guy Laliberté, ktorý neskôr založil Cirque du Soleil.
Súbor založil Le Club des talons hauts (Klub vysokých opätkov) a v roku 1982 zorganizoval La Fête foraine de Baie-Saint-Paul, kultúrne podujatie, na ktorom sa stretli rôzni pouliční umelci, ktorí si vymieňali skúsenosti a ktorí na niekoľko dní oživili ulice mesta. Podujatie La Fête foraine sa zopakovalo v rokoch 1983 a 1984. Le Club des talons hauts upútal pozornosť a Guy Laliberté, Gilles Ste-Croix a ich priatelia sa rozhodli realizovať bláznivý sen: vytvoriť v Quebecu cirkus a cestovať s ním po celom svete.


V roku 1984 oslavovalo mesto Québec 450. výročie objavenia Kanady Jacquesom Cartierom a potrebovalo šou, ktorá by túto slávnosť preniesla do celej provincie. Guy Laliberté predložil návrh na šou s názvom Cirque du Soleil (Slnečný cirkus) a podarilo sa mu presvedčiť organizátorov. Odvtedy je Cirque du Soleil na cestách.


INFORMÁCIE O PREDSTAVENÍ :

MIESTO:
Zimny štadión Ondreja Nepelu, Bratislava

ČASOVÝ PLÁN : (15. – 19. Február, 2012):
Streda, 15. februára o 20:00 hod.
Štvrtok 16. februára o 20:00 hod.
Piatok 17. februára o 20:00 hod.
Sobota 18. februára o 16:00 hod. a 20:00 hod.
Nedela 19. februára o 13:00 hod. a 17:00 hod.

CENA LÍSTKOV:
Od 29 EUR do 89 EUR

Vstupenky/tickets na podujatia CIRQUE DU SOLEIL - SALTIMBANCOS v predaji!

Top