Opeth (swe)

Opeth (swe)

+ Special guest

25.2.2012 Praha - MeetFactory
26.2.2012 Bratislava - Majestic Music Club

Dlhé roky čakania končia. Jedna z najinšpiratívnejších kapiel súčasnej hudobnej scény, švédska pätica Opeth, vystúpi v rámci svojho európskeho turné k novej doske "Heritage" aj v Česku a na Slovensku. Koncerty sa uskutočnia 25.2. v Prahe v klube MeetFactory, o deň neskôr sa Švédi predstava v Bratislavskom klube MMC.
Vstupenky na oba koncerty sú k dostaniu vo všetkých bežných predpredajných sieťach. Bližšie info je k nájdeniu na webových stránkach
www.obscure.cz.

Mikael Akerfeldt, frontman a duša celej kapely, vyjadruje dlhodobo svoj obdiv k hudobným formáciám, ktoré sa neboja svojich poslucháčov šokovať častou zmenou hudobných smerov. Nie je preto divu, že presne týmto typom kapely je aj jeho domovská formácia Opeth, s ktorou už cez dvadsať rokov uhranuje širokú hudobnú verejnosť.
Ich pôvodne deathmetalovej korene boli vzápätí zjemnené Akerfeldtovým zaľúbením v progresívnej a psychedelickej hudbe a tiež preto sú súčasní Opeth natoľko otvoreným telesom, že pre neho snáď už neexistujú žiadne hudobné hranice. Aj vďaka tomu, že podstata ich tvorby pre nich bola vždy dôležitejšia, než komerčné úspechy, sú Opeth pre rad svojich skalných fanúšikov úplnou modlou. Oddanosť týchto verných poslucháčov naopak spätne poskytuje kapele príjemnú voľnosť pri ďalšom hudobnom experimentovaní.

Rovnako tak je tomu na aktuálnom albume "Heritage", ktorý opäť zapadá do portfólia Opeth, ako nečakaný experiment, ktorý možno opäť prekvapil rad ich skalných priaznivcov. Nahrávka je tentoraz presýtená duchom psychedelického rocku sedemdesiatych rokov, je plná rozličných nálad, nevšedných muzikantských postupov a celkovo tak dokresľuje postavenie Opeth ako lídra súčasnej progresívne hudby.

Od roku 1995 a prvého vydaného albumu "Orchid" prešli Opeth pekný kus cesty. Prakticky každou svoju ďalšou nahrávkou potom ovplyvňovali všeobecné vnímanie progresívneho metalu až do fázy, kedy svojou hudbou nevtieravo oslovujú aj nemetalových poslucháčov naprieč všetkými možnými žánrami. Opeth sú predovšetkým ORIGINÁL, ktorý na súčasnej hudobnej scéne svieti ako maják. Ich plánované koncerty potom budú pre mnoho ľudí splneným snom.

Súvisiace odkazy:
www.opeth.com
www.meetfactory.cz
www.majestic.sk
www.obscure.cz

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Opeth (swe)

Top