Detail info
Close

PREßBURGER KLEZMER BAND / SASHA LURJE /LV/

PREßBURGER KLEZMER BAND / SASHA LURJE /LV/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania/Place of event: Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, Laurinská 19, Bratislava

Popis/Description:

1. ročník festivalu KlezMORE Bratislava

PREßBURGER KLEZMER BAND / SASHA LURJE /LV/
David SCHIMMER a Linda LUPTÁKOVÁ - tanec
hudobno-tanečný projekt JUH

Vstupné/Entry: 12,00 EUR (na mieste 14,00 EUR)
Vstupné na obidva koncerty: 18,00 EUR - Permanetka v predaji TU

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy

Ticketportal nezodpovedá za zmenu účinkujúcich. Zmena programu vyhradená.

O interpretoch:

PREßBURGER KLEZMER BAND

Jedinečné bratislavské hudobné zoskupenie PREßBURGER KLEZMER BAND si od svojho založenia v roku 1995 získalo množstvo priaznivcov. Táto prvá slovenská formácia, inšpirujúca sa emotívnou a tanečnou hudbou zo strednej a východnej Európy známou ako klezmer, je zároveň najlepšie hodnotenou skupinou svojho zamerania na území bývalého Československa. Jej energický hudobný „kokteil“ je podmanivo namiešaný zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby, ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru – to všetko s originálnou esenciou súčasných moderných štýlov, ako jazz, rock, reggae a latino. PREßBURGER KLEZMER BAND patrí medzi popredných predstaviteľov európskej scény world music. Skupina od svojho vzniku absolvovala množstvo rozmanitých vystúpení nielen na Slovensku, ale aj v Európe i zámorí, počnúc multižánrovými hudobnými festivalmi, cez koncerty v kluboch a v klasických hudobných sálach, komornými vystúpeniami až po zábavy na plesoch, oslavách a firemných eventoch. Vystúpenia kapely prinášajú podmanivú interpretáciu známych i unikátnych piesní predovšetkým v jazyku jidiš, ale aj v slovenčine, angličtine a balkánskych jazykoch. Vyjadrujú aj strhujúcu emotívnosť a tanečnosť klezmerovej hudby. PREßBURGER KLEZMER BAND má na konte šesť albumov a mnoho úspešných spoluprác na filmových, divadelných a iných projektoch. Najnovšie CD kapely TANTS MIT MIR!, na ktorom sa Preßburger Klezmer Band predstavil spolu vynikajúcimi zahraničnými hudobníkmi (jeden z najlepších klezmerových klarinetistov – Merlin SHEPHERD z Veľkej Británie, virtuózny cimbalista Marcel COMENDANT z Moldavska, akordeónový Balkan Expres – Miroslav VUKOVIĆ z Bosny a talentovaná speváčka Anita RIBAR zo Srbska), obdržalo prestížne ocenenie RADIO_HEAD AWARD 2012 za najlepší album roka v kategórii World/Folk. Z aktuálnych projektov možno spomenúť mimoriadne divácky úspešné koncertné turné s nositeľom ceny GRAMMY a lídrom najlepšej klezmerovej kapelye THE KLEZMATICS z New Yorku Lorinom SKLAMBERGOM.
https://www.youtube.com/watch?v=dcwesEgqtDU
https://www.youtube.com/watch?v=P2eNnGQ6r-A

LINDA & DAVID

Sú jednými z najlepších slovenských tanečníkov (nielen) v oblasti slovenskej folklórnej hudby. David pôsobí ako sólista bratislavskej Novej Scény a známeho tanečného zoskupenia CREDANCE. Linda po dlhé obdobie vystupovala ako sólistka svetoznámej LÚČNICE a aktuálne „presedlala“ do maďarského súboru IFJÚ SZÍVEK. Obaja dlhšie spolupracujú s PREßBURGER KLEZMER BAND ako lektori klezmerového tanca.

SASHA LURJE /LV/

Sasha pochádza z lotyšskej Rigy. Hudbe sa ako speváčka venuje už od svojho útleho detstva v rôznych hudobných zoskupeniach počnúc klasickou hudbou, cez folk, jazz, rock a pop. Okrem toho aktívne pôsobí v oblasti hudobného divadla a improvizovanej drámy. Od roku 2003 aktívne bádateľsky pôsobí v oblasti tradičného židovského vokálu, štýlu a repertoáru. So svojou skupinou FORSHPIL vyvíja nový štýl židovskej hudby, ktorý spája tradičný židovský spev s hudbou súčasnosti. Pôsobí ako speváčka a lektorka židovského vokálu v Rusku, Európe a Kanade. V súčasnosti vystupuje ako sólistka v projekte oživených židovských piesní z predvojnového Berlína pod názvom SEMER LABEL RELOADED, kde sa publiku predstavuje spolu s hviezdami klezmerovej a world music scény Alanom Bernom a Lorinom Sklambergom z USA.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture PREßBURGER KLEZMER BAND / SASHA LURJE /LV/
picture PREßBURGER KLEZMER BAND / SASHA LURJE /LV/
Top