Detail info
Close

Merlin SHEPHERD a Polina SHEPHERD /GB/

Merlin SHEPHERD a Polina SHEPHERD /GB/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania/Place of event: Koncertná sieň Klarisky, Klariská ul., Bratislava

Popis/Description:

1. ročník festivalu KlezMORE Bratislava

Merlin SHEPHERD a Polina SHEPHERD /GB/
Klezmer duo klarinet – klavír

Vstupné/Entry: 9,00 EUR (na mieste 11,00 EUR)
Vstupné na obidva koncerty: 18,00 EUR - Permanetka v predaji TU


Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy

Ticketportal nezodpovedá za zmenu účinkujúcich. Zmena programu vyhradená.

O interpretoch:

MERLIN SHEPHERD /GB/

Merlin je jedným z vedúcich svetových hráčov hry na klarinet v štýle klezmer, pôvodne ľudovej hudby východoeurópskych Židov. Vedie klezmerové workshopy na najvýznamnejších festivaloch ako KlezKamp v štáte New York, KlezFest v Londýne, KlezFest v St. Petersburgu, KlezFest v Kyjeve a KlezKanada v Quebecu. Okrem mnohých vlastných zoskupení pravidelne vystupuje v skupinách zostavených ďalšími klezmerovými legendami, ako napr. Frank London's Klezmer Brass Allstars, Budowitz, Burning Bush, projekt Aarona Alexandra Midrash Mish Mosh a iné. Podnietil novú vlnu klezmerového revivalu, keď nadviazal spoluprácu s hráčmi bývalého Sovietskeho zväzu, pochádzajúcimi z pôvodných oblastí vzniku a pestovania klezmeru. Výsledkom ich spolupráce je projekt The Merlin Shepherd Kapelye feat. The Former Soviet Union Klezmer Allstars: Intimate Hopes & Terrors. Tales from the kishkes. Merlin spolupracoval s londýnskymi divadlami The Royal National Theatre, Royal Shakespeare Company a Shakespeare's Globe Theatre. Pôsobil aj ako „klezmerový poradca“ v Royal Shakespeare Company v produkcii Dybbuk od Šlojme Anského. Uviedol svetovú premiéru koncertu Adama Gorba Kol Simcha s orchestrom London Musici. Okrem toho vystupoval s legendami balkánskej hudby – dychovkou Bobana MARKOVIĆA a rumunskou úderkou FANFARE CIOCARLIA. Okrem toho komponoval početné hudby pre tanečné a divadelné spoločnosti, účinkoval v mnohých medzinárodných projektoch, v televíziách a rádiách.

POLINA ASHKENAZI SHEPHERD /GB/

Rodáčka z ruskej Kazane (hlavného mesta Tatarstanu) vyštudovala na tamojšej Štátnej akadémii, po úspešnom absolvovaní ktorej sa stala členskou prvej ruskej klezmer kapely po perestrojke pod názvom SIMCHA. Čoskoro sa stala umeleckou vedúcou Židovského speváckeho zboru v bývalom Sovietskom zväze a absolvovala pravidelné medzinárodné turné s kvartetom Ashkenazim (1991-2007). V súčasnosti pôsobí ako interpretka a skladateľka vlastných piesní, ktoré interpretuje s dychovkou Fanfara pôsobiacou v prímorskou Brightone. Ako klavíristka spolupracuje s anglickým Sound & Light Cinematic Duo, ktoré hudobne sprevádza nemé filmy. Taktiež pôsobí ako členka Merlin Shepherd Quartet, ktorý spája hudbu východoeurópskych Židov, Grécka a Turecka. Je líderkou často na medzinárodných súťažiach oceňovaného Russian choir of Brighton & Hove, ako aj UCL East European choir. Ako rusky a v jidiš spievajúca speváčka sa podieľala na nahrávke remixového albumu so známym umelcom Max Pashm v jeho projekte Never Mind the Balkans. Polina je často prizývanou profesorkou židovskej vokálnej hudby a interpretácie a pôsobí aj ako programová riaditeľka klezmerových festivalov v Moskve, Kazani, Paríži, Charkove, Brightone a iných európskych mestách. Skomponovala viac ako 100 skladieb pre divadelné predstavenia, spevácke zbory, klavír a tradičné súbory židovskej hudby.

Polina a Merlin predstavujú špičkových interpretov židovskej hudby a world music.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Merlin SHEPHERD a Polina SHEPHERD /GB/
Top