Detail info
Close

Festival dokumentárnych filmov JEDEN SVET

Festival dokumentárnych filmov JEDEN SVET

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 26.11. - 1.12.2015

Miesto konania/Place of event: 
Kino Lumière: kinosála K1 a kinosála K2, Špitálska 4, Bratislava
Kino Mladosť, Hviezdoslavovo nám. 17, Bratislava
KC DUNAJ, Nedbalova 3, Bratislava
Dom Quo Vadis, Hurbanovo námestie 1, Bratislava

Popis/Description:

16. Medzinárodný festival dokumentárnych filmov JEDEN SVET

PREDAJ VSTUPENIEK AJ NA MIESTE KONANIA - Kino Lumière, Špitálska 4, Bratislava

Festival Jeden svet je jediným kultúrno-vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktoré sa komplexne zaoberá ľudsko-právnymi a globálnymi témami. Každoročne prezentuje okolo 60 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie, vyše desiatku diskusií na aktuálne témy, fotografické výstavy a iné.

My vyhadzujeme potraviny do koša a každý deviaty človek na planéte chodí spať hladný. Lacnejší benzín na našich pumpách môže byť dôvodom vyhynutia vzácnych goríl v Kongu. V súčasnom globalizovanom svete všetko so všetkým súvisí. Aj o tom sú filmy v hlavnej sekcii s názvom Férovejší svet. Porušovanie práv civilistov v Sýrii, Lýbii, Abcházsku, či Podnestersku, alebo príbeh Edwarda Snowdena – to sú témy, o ktorých Máte právo vedieť. Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Irán, Honkong, Zimbabwe – všade tam žijú obdivuhodní ľudia, ktorých Cesty ku slobode sú veľmi náročné. Sme schopní spolunažívať s menšinami? Prečo sa obávame imigrantov? Odpovede ponúknu dokumenty zaradené v sekcii Rozmanitosť v nás. Bez cukru, bez civilizácie...Aj takto sa dá žiť – presvedčia nás filmy v sekcii Môj život inak. A pozor – novinka! Po prvý raz bude mať festival Jeden svet aj medzinárodnú súťaž. Tu sa stretnú silné príbehy jednotlivcov, ktorí bojujú za lepší svet. Každoročne predstavujeme nové slovenské dokumenty v súťažnej sekcii Slovenský dokumentárny film. Ani tento rok nezabúdame na žiakov, na ktorých čaká Jeden svet deťom. Festival Jeden svet je jediným kultúrno-vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktoré sa komplexne zaoberá ľudsko-právnymi a globálnymi témami. Každoročne prezentuje viac ako 60 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie, vyše desiatku diskusií na aktuálne témy a fotografické výstavy

Typ hľadiska: voľné sedenie

Vstupné/Entry
6 dňová permanentka /celý festival/ 10,- EUR
3 dňová permanentka /ľubovoľné 3 dni/ 7,- EUR

Každý držiteľ permanentky je povinný si ju zameniť za festivalový pas v Kine Lumière, Špitálska 4, Bratislava.

Zľavy pre deti, študentov, dôchodcov, zťp: bez nároku na zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top