Detail info
Close

HOWARD GOSPEL CHOIR (USA)

HOWARD GOSPEL CHOIR (USA)

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 16.12.2016 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Kostol Najsvätejšieho Spasiteľa (Jezuitský kostol) v Bratislave
 

Popis/Description:

HOWARD GOSPEL CHOIR bol založený už v roku 1968 a stal sa prvým univerzitným zborom svojho druhu v USA. Zbor sa pýši rozsiahlym zoznamom súčasných študentov a absolventov Howard University a jej blízkych komunít. Výnimoční hudobníci dotvárajú jedinečný hudobný výraz a zvuk – zahŕňajúc súčasný, ako aj tradičný gospel, cirkevné hymnusy, černošské spirituály a klasicky aranžované chorály. Charakteristický a osobitý zvuk zboru 25 rokov vytváral hudobný riaditeľ Arphelius Paul Gatling III..

Zbor si udržuje vynikajúcu úroveň a povesť, o čom svedčí množstvo cien - spomeňme cenu Black Caucus of Music Educators National Conference (BCMENC), cena Washington Area Music Association za najlepší chrámový zbor (1989) prvé miesto v National Performing Arts Society College Choir Workshop (2001), druhé miesto v súťaži Gospel Heritage Foundation College Choir Competition (2006). Za 40 rokov existencie dosiahol zbor veľmi vysoký umelecký štandard.

HGC účinkoval pri mnohých významných príležitostiach v Bielom dome, v budove Kapitolu, v Constitution Hall, Kennedyho Centre, Corcoran Gallery of Art... Pravidelne koncertuje aj v ostatných štátoch USA a v posledných rokoch navštívil aj množstvo krajín mimo USA – Kanadu, či Barbados. Na prelome roku 2005 – 2006 prvýkrát navštívil Európu – účinkoval na dvoch gospelových festivaloch v talianskom Neapole a Toskánsku a v roku 2007, resp. 2013 navštívil aj Slovensko, keď spolu s operným sólistom Marianom Pavlovičom absolvoval desaťdňové turné. Odvtedy stihol navštíviť Švédsko, Dánsko, Gruzínsko, Ukrajinu či Čiernu Horu. V roku 2009 spievali na oslavách inaugurácie amerického prezidenta Baracka Obamu a v tom istom roku doprevádzali aj americkú jazzovú legendu Tonyho Benneta.

Od roku 2006 pestuje zbor oficiálne partnerstvo s najpoprednejším cirkevným združením Howard University – Andrew Rankin Memorial Chapel. HGC spolupracuje so známymi umelcami ako sú Stevie Wonder, reverend James Cleveland, Patti LaBelle, The Clark Sisters až po Mary Mary, v súčasnosti najvydávanejšou umelkyňou vydavateľstva Columbia records. Medzi aktivity HGC patrí aj spolupráca s poprednými televíznymi stanicami a pravidelná nahrávacia činnosť. HGC doteraz vydalo desať CD nosičov. Na Slovensku odprezentuje aj skladby z najnovšieho albumu „The Glorious God“.

Vstupné/Entry: 10,00 EUR - voľné sedenie/státie
ZŤP - 3,00 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture HOWARD GOSPEL CHOIR (USA)
picture HOWARD GOSPEL CHOIR (USA)
Top