Detail info
Close

THUNDERCAT

THUNDERCAT

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 03.04.2017 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14, Bratislava 

19.00 predkapela, 20.00 Thundercat

Popis/Description: 
Slovensko v apríli zažije jazz-fusionovú hudobnú búrku. Do bratislavského Ateliéru Babylon zavíta vďaka projektu City Sounds of Bratislava multiinštrumentalista a spevák Thundercat. Rodák z Los Angeles prvý väčší úspech zaznamenal už v 15 rokoch, zatiaľ čo ho v tridsiatke považujú za jedného z najkľúčovejších tvorcov albumu Kendricka Lamara, kritikmi najospevovanejšieho titulu minulého roka.

Thundercat sa narodil ako Stephen Brunner do rodiny, kde hudba rozhodne patrila. Jeho otec Ronald Brunner Sr. hrával na bicích pre významné mená ako Diana Ross, The Temptations a Gladys Knight. Ronald Brunner Jr. je zas držiteľom zlatého gramofóniku Grammy spolupracujúci s veľkými formátmi jazzu vrátane Roya Hargrova, Stanleyho Clarkea, ale tiež Waynea Shortera.

Práve brata uvádza 32-ročný basgitarista ako svoju najväčšiu inšpiráciu. Pred tým, ako spoločne založili punkovú skupinu Suicidal Tendencies, sa ešte stal súčasťou chlapčenskej skupiny No Curfew, s ktorou sa tešil nemalej popularite. Neskôr však zistil, že ho zo všetkých žánrov napĺňa skôr jazz a experimenty s ním. Prelom v kariére prišiel, keď sa Thundercat dal dohromady so Shafiqom Husaynom z kapely Sa-Ra v štúdiu Silver Lake. Sem chodievali nahrávať svoje albumy Bilal a Erykah Badu. Speváčku oslovila hudobníkova tvorba ešte v roku 2008 počas dokončovania albumu New Amerykah. Thundercat sa vtedy stal pevnou súčasťou interpretkinej koncertnej skupiny.

Naplno mohol prejaviť svoj talent až po upísaní sa značke Brainfeeder producenta, hudobníka a dídžeja Flying Lotus. Pod hlavičkou tohto labelu vydal nahrávky The Golden Age of Apocalypse (2011) a Apocalypse (2013), ale aj šesťskladbový kúsok The Beyond / Where the Giants Roam (2015), pričom sa hovorí o tom, že ďalšiu štúdiovú kolekciu by mal vydať v najbližších týždňoch. Medzitým sa do značnej miery pričinil o vznik albumu To Pimp a Butterfly (2015) rapera Kendricka Lamara, ktorý sa vlani stal tým kritikmi najuznávanejším vďaka svojej tematickej, ale aj hudobnej komplexnosti.
Na jednu z najtalentovanejších hviezd jazz fusion inšpirovaným 70. rokmi sa môžu tešiť aj slovenskí fanúšikovia. V rámci svojho svetového turné sa Thundercat 3. apríla zastaví aj v bratislavskom Ateliéri Babylon. Spraví tak aj vďaka projektu City Sounds of Bratislava.

Vstupné/Entry:
19 Eur  - Plocha státie
35 Eur  - Balkón voľné sedenie
Ceny vstupeniek sa budú zvyšovať!

PREDAJ VSTUPENIEK AJ NA MIESTE KONANIA!

Zľavnené vstupné/Discounted entry: Vozíčkar 9,00 EUR (Obmedzený počet.)

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture THUNDERCAT
picture THUNDERCAT
picture THUNDERCAT
Top