Detail info
Close

DOKUMENTÁRNE VEČERY LUDWIGA  BAGINA NA TÉMU

DOKUMENTÁRNE VEČERY LUDWIGA BAGINA NA TÉMU

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Ako ďalej EKO?

Nový cyklus projekcií dokumentov s diskusiami hostí Ludwiga Bagina.

Projekt Kultúrnych zariadení Petržalky venovaný reflexii aktuálnej spoločenskej téme. Ambíciou cyklu je mienkotvorne sa zapojiť do verejného diskurzu pod vedením známeho moderátora Ludwiga Bagina, ktorý je zárukou, že téma nebude kĺzať po povrchu. Večery Ludwiga Bagina na tému je formátom zloženým z filmovej projekcie kvalitného dokumentárneho filmu stanovujúceho rámec následnej diskusie so zaujímavými komponentnými odborníkmi a osobnosťami.

Tretí večer cyklu je venovaný téme ekológie. So zaujímavými hosťami Ludwiga Bagina sa budú preberať témy nielen súčasnej krízy, ale aj naše možnosti jej riešenia na individuálnej rovine každého z nás a taktiež spoločenskej rovine medzinárodnej celosvetovej spolupráce. Pre divákov sme pripravili poetický obrazový francúzsky dokumentárny film Národ veľrýb režiséra Jean-Albert Lièvre.

NÁROD VEĽRÝB
r. J. Liévre, FR, 2023, slovenský dabing, MN-7, 82 min.

Veľryby existujú už 50 miliónov rokov. Na rozdiel od ľudí ovládajú oceán a zároveň rešpektujú ekosystém. Veľryby prispievajú k zdraviu fytoplanktónu, ktorý je hlavným zdrojom kyslíka na našej planéte. Zábery spevu veľrýb boli umiestnené aj do jednej z vesmírnych sond Voyager, aby prezentovali planétu Zem. Tento úchvatný prírodopisný film je o nich. Séria doteraz nevidených podvodných záberov prináša veľryby bližšie k divákom: môžeme počuť upokojujúce zvuky veľrýb a tiež lepšie pochopiť svet prírody okolo nás.

Miroslava Ábelová je slovenská poetka, rozhlasová redaktorka, občasná textárka a hovorkyňa organizácie Greenpeace Slovensko.

Lucia Szabová je klimatická aktivistka, venuje sa komunikácii a stratégiám na ochranu pred zmenou klímy. Je koordinátorkou platformy Klimatická koalícia.
 




Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top