Škola vína - Somelier junior

Škola vína - Somelier junior

Dátum: 11. januára - 22. marca 2019
Miesto: Škola vína, Na Kalvárii 7/A, Bratislava, Paradox Winebistro & Café, Bratislava

Vstupenky

11.-13.
Jan
2019

ODOHRANÉ

Predstavenie už bolo odohrané
Škola vína - Somelier junior
11.–13.1.2019 Somelier junior (Víkendový kurz )
22.-24.
Mar
2019

ODOHRANÉ

Predstavenie už bolo odohrané
Škola vína - Somelier junior
22.–24.3.2019 Somelier junior (Víkendový kurz )

Popis podujatia

Somelier junior

Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.

Účastníci sa vzdelávajú v témach:
Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív,
servis, snúbenie jedla a vína
Senzorické hodnotenie vína
Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska
Prednáša: Beáta Vlnková

Písomná skúška: test 30 otázok
Praktická skúška: servis červeného vína

-----------------------------
Termín: 22. – 24. marec 2019 (piatok 17.00 – nedeľa 12.00)
Miesto konania: Paradox Winebistro & Café, Palisády 29/A, Bratislava

Program prednášok a skúšok:

22.3.2019, t.j. piatok 17.00 – 21.00

Somelier a jeho profesia
História a súčasnosť somelierskej profesie
Úlohy someliera v gastronómii
Povinnosti a činnosti someliera
Vínna pivnica, denná enotéka
Temperovanie jednotlivých druhov vína
Vínny lístok (obsah, pravidlá zoradenia vína)
Voda a víno
Aperitívy a digestívy (vhodné druhy, význam, ponuky)

Senzorické hodnotenie vína
Základný postup pri hodnotení vína
Nácvik - rozlišovanie základných chutí
Degustácia 5 vzoriek vína


23.3. 2019, t.j. sobota 9.00 – 17.00
Vinohradníctvo
Ampelografia
Základy pestovania viniča

Technológia vína
Rozdelenie vín podľa systému O.I.V.
Základný postup pri výrobe bielych a červených vín
Výroba ružových vín
Výroba šumivých vín (metódy výroby, klasifikácia)
Výroba tokajských vín

Vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska
História vinohradníctva a vinárstva na území Slovenska
Vinohradnícke oblasti a rajóny Slovenskej republiky
Odrody viniča pestované v SR

Priebežne degustácia 15 vzoriek vína

24.3.2019 t.j nedeľa. 9.00 – 12.00 h
Praktické cvičenie
Servis bieleho, červeného a šumivého vína
Priebežne degustácia 5 vzoriek vína

Písomná a praktická skúška

Cena: 190 €
Cena zahŕňa: odborné prednášky, degustácia 25 vzoriek vína, certifikát pre úspešných absolventov skúšky

-----------------------------

Termín: 5. – 7. apríl 2019 (piatok 17.00 – nedeľa 12.00)
Miesto konania: Boutique Hotel Hviezdoslav Kežmarok

Program prednášok a skúšok:

5.4.2019, t.j. piatok 17.00 – 19.30
Somelier a jeho profesia
História a súčasnosť somelierskej profesie 
Úlohy someliera v gastronómii 
Povinnosti a činnosti someliera 
Vínna pivnica, denná enotéka 
Temperovanie jednotlivých druhov vína 
Vínny lístok (obsah, pravidlá zoradenia vína) 
Voda a víno 
Aperitívy a digestívy (vhodné druhy, význam, ponuky)
Priebežne degustácia 5 vzoriek vína 

5.4.2019, t.j. sobota
9.00 – 12.30
13.30 – 15.30
18.00 – 20.00

Senzorické hodnotenie vína
Základný postup pri hodnotení vína
Nácvik - rozlišovanie základných chutí
Degustácia 5 vzoriek vína

Vinohradníctvo
Ampelografia
Základy pestovania viniča

Technológia vína
Rozdelenie vín podľa systému O.I.V.
Základný postup pri výrobe bielych a červených vín
Výroba ružových vín
Výroba šumivých vín (metódy výroby, klasifikácia)
Výroba tokajských vín

Vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska
História vinohradníctva a vinárstva na území Slovenska
Vinohradnícke oblasti a rajóny Slovenskej republiky
Odrody viniča pestované v SR

Snúbenie jedla a vína – prakticky pri večeri

Priebežne degustácia 15 vzoriek vína

7.4.2019 t.j nedeľa. 9.00 – 12.00 h
Praktické cvičenie
Servis bieleho, červeného a šumivého vína
Priebežne degustácia 5 vzoriek vína

Písomná a praktická skúška

Cena: 190 €
Cena zahŕňa: odborné prednášky, degustácia 25 vzoriek vína, trojchodová večera, certifikát pre úspešných absolventov skúšky



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Na mape

Top