Detail info
Close

The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia


SLOVENSKÝ ROZHLAS & DOUBLE HEAD PRODUCTIONS UVÁDZAJÚ


Legendárny a svetoznámy
Count Basie Orchestra dir. Dennis Mackrel
So špeciálnym hosťom – speváčkou Carmen Bradford  

Dátum/Date: 4. novembra 2010 o 20:00hod.
Miesto/Place: Slovenský rozhlas – Velké štúdio

ZŤP, Seniory nad 60r. - 6,-Euro

http://www.youtube.com/watch?v=-0v0RJqpu0g

THE COUNT BASIE ORCHESTRA patrí medzi najstaršie, najznámejšie a nemnohé svetové big bandy, ktoré doposiaľ aktívne koncertujú. Nespočet ocenení (medzi nimi 17 cien Grammy) a milióny hudobných fanúšikov oceňujú vynikajúce nahrávky a skvelé hudobné majstrovstvo tohoto súboru. Je ťažké uveriť, že orchester založený Count Basiem v roku 1936, je v plnej sile stále na scéne. Za dlhé roky sa v súbore vystriedalo mnoho muzikantov, ale dodnes sú v orchestry členovia čo ešte zažili  zakladateľa Count Basieho, menovite trombónista Clarence Banks, saxofonista John Williams a kontrabasista James Leary. Ich neopakovateľný a jedinečný zvuk, kombinujúci kansaský mestský blues so swingom formou a rytmom vlastným len tomuto orchestru sú jedinečným  poznávacím znakom známym ako “Basie Sound” , je to jednoducho ako dobre namazaná a rozbehnutá lokomotíva!
THE COUNT BASIE ORCHESTRA aj v súčastnosti tvorí devätnásť hudobníkov (vrátane speváka) zachovávajúcich tradíciu tejto “American Institution” prostredníctvom kompozícií pôvodného reper-toáru v kombinácii s novšími skladbami. Orchester v poslednej dobe nahráva s Jamie Cullumom a Tony Bennettom a zaznamenal zaslúžený úspech aj so svojim najnnovším albumom “Ray sings, Basie swings” z roku 2007.
Tohtoročný dvanásty September priniesol veľkú zmenu, keď dlhoročný líder a člen orchestra Bill Hughes odišiel na odpočinok a zveril vedenie orchestra do rúk Dennisovi  Mackrelovi.

 

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top