RUSKÝ NÁRODNÝ BALET - Labutie jazero

5. máj 2010 o 19.00 h - SIBAMAC ARÉNA BRATISLAVA
6. máj 2010 o 19.00 h - ARÉNA POPRAD


Umenie ruského baletu je známe po celom svete. Súbor pricestuje so svojim programom LABUTIE JAZERO prvýkrát i k nám na Slovensko. Sila tohto kolektívu neprichádza z neznáma.
Prví členovia súboru prišli z najznámejšieho ruského baletného súboru – MOSKOVSKÉHO BOLŠOHO TEÁTRA a z baletného súboru KIROV BALET zo St.Petersburgu . Dnes má súbor viac ako 80 tanečníkov, absolventov najlepších tanečných škôl v Ruskej federácii.
Repertoár súboru obsahuje majstrovské diela ako Labutie jazero, Luskáčik, Don Quichote, Giselle.... Všetky tieto predstavenia sú perlami baletu a po predstavení v Anglicku, USA, Číne, Taliansku, Nemecku, Juhoafrickej republike.... prichádzajú ukázať svoje majstrovstvo aj k nám. Súbor získal v roku 2008 ocenenie za prezentáciu tradičnej ruskej kultúry. Vedúca súboru Anna Aleksidze je absolventkou prestížnej Štátnej choreografickej školy Chabukiani v Tbilisi a jej profesorom nebol nikto iný ako jeden z najlepších pedagógov Ruska N.Silvanovič. Po tomto štúdiu ešte absolvovala v roku 2004 Fakultu Divadelného umenia Ruskej Akadémie v triede Profesora J.Rybakova. Úspechy po celom svete sľubujú skvelý umelecký zážitok pri sledovaní najklasickejšieho baletu baletov s názvom LABUTIE JAZERO.

Vstupenky / Tickets na Ruský Národný Balet

Top